Závěrečný koncert 46. ročníku festivalu PRELUDIUM ALOISE MOTÝLA

18.3.2019, 19:00 – 20:00

Festival Preludium Aloise Motýla, který se dramaturgicky vrátil k původnímu konceptu pomoci v počátku kariéry nadějným a začínajícím umělcům, v pondělí osmnáctého března završí svůj již 46. ročník koncertem dvou mladých klavíristů.

„Talentovaná Pavla Pavlíková je jedenáctiletá dívka z Bludova. Již ve školce od pěti let začala hrát na zobcovou flétnu pod vedením paní učitelky Gabriely Kubíčkové, posléze i na flétnu altovou s paní učitelkou Zdenkou Škorpilovou. Flétna se jí ale zdála jednoduchá, tak si přidala po roce i hru na klavír pod vedením pana Šedivého v mimoškolní výchově. ️Následně si po šesti letech troufla i na elektrickou kytaru,“ uvádí všechny aktivity nadějné žačky své školy Myrun Machala.

Pavla Pavlíková vystoupí jako „předskokanka“ v rámci závěrečného koncertu Preludia Aloise Motýla, který bude patřit čtrnáctiletému Radkovi Bagárovi, jemuž se díky precizní hře na klavír přezdívá Brněnský Mozart. Stal se opakovaně vítězem klavírní soutěže Amadeus, která vychovává malé Mozartovy následovníky. Vystupuje s brněnskou filharmonií, zahrál si také v Maďarsku, Rusku, Itálii a Rakousku, kde je nyní i studentem na tamní univerzitě. Mezi jeho oblíbené skladatele patří Wolfgang Amadeus Mozart, Fryderyk Chopin, Ludwig van Beethoven i Johann Sebastian Bach.

Tento závěrečný koncertní večer 46. ročníku festivalu se uskuteční v šumperském Klášterním kostele v pondělí 18. března od 19 hodin. Více informací o programu najdete na www.dksumperk.cz