Se strašidlem za strašidly Malou Stranou na Hrad

6.4.2019, 19:00 – 7.4.2019, 18:59

Vydejte se na vycházku tajemnými uličkami podhradí až na Pražský Hrad. Průvodcem vám na cestě bude jedno z pražských strašidel, které zná důvěrně všechny pověsti z míst, která budete procházet. A protože zná osobně i zdejší strašidla, jistě mnohá vyzve, ať vystoupí ze stínů.

Cena vstupenky: 0-360 Kč

V pověstech se dozvíte proč Karlův most přečkal tolik staletí, proč se Čertovka jmenuje Čertovka, kde žije nejzlejší pražský vodník, kde se vzaly na Čertovce zámečky, kde stál první dům v Praze, kam vodníci nechodili na pivo, kterou zahradu stavěli pro Rusalku, kde přišel Dům u osla v kolébce ke svému jménu, proč v Nerudově ulici straší rarach, kdo střeží Pražský hrad, co dokáže předpovědět zvon Zikmund, jakým domem končí Zlatá ulička, kdo strašil Karla IV., kde zasadil svatý Václav první vinou révu u nás a mnoho dalších zajímavostí.

Trasa: Mostecká - Karlův most - Kampa - Velkopřevorské náměstí - Maltézské náměstí - Prokopská - Tržiště - Břetislavova - Jánský vršek - Nerudova - Hradčanské náměstí - Pražský hrad - Opyš. 

Cena: Dospělí: 160,- Kč
          Studenti: 100,- Kč
          Děti / Důchodci: 80,- Kč
          Rodina (max 2+2): 360,- Kč
          Děti do 6 let zdarma

Sraz: Muzeum pražských pověstí a strašidel, Mostecká 18, Praha 1 u pokladny

Doba trvání: 2 hodiny
Vozíčkáři: Bariéra na Jánském vršku - schody (při včasném informování lze zajistit bezbariérovou obměnu trasy. I ta však bude do prudkého kopce). 
Kočárky: Bez omezení (Pouze přeneseme jedno problémové místo)
Zvířata: Dovolena

Na vycházky se prosím rezervujte online zde na stránkách nebo na tel: 257 221 289. Děkujeme!