Se strašidlem za strašidly Malou Stranou na Hradčany

15.3.2019, 18:30 – 20.4.2019, 19:00

Vydejte se tajemnými uličkami podhradí, přes Nové zámecké schody, kolem Hradu a přes Nový svět až na vyhlídku u Strahovského kláštera.

Cena vstupenky: 0-360 Kč

Průvodcem vám na cestě bude jedno z pražských strašidel, které zná důvěrně všechny pověsti z míst, která budete procházet. A protože dokáže ze stínu vylákat  i zdejší strašidla, jistě vám mnohá představí osobně. V pověstech se dozvíte proč přišel Ruprecht o hlavu, kde straší nahá Cecilka, co vysvobodí kupce Haňku, jak se dostal italský trubač ke strašení na Nových zámeckých schodech, komu se říkalo Marie poustevnice, čím je Nový svět nový, kde je brána pekelná a který pohanský háj v Praze stále ještě máme, a mnoho dalších zajímavostí.

Trasa: Valdštejnská - Sněmovní - Thunovská - Nové Zámecké schody - Hradčanské náměstí - Kanovnická - Nový Svět - Černínská - Loretánské náměstí - loretánská - Pohořelec - Strahovský klášter.

Cena: Dospělí: 160,- Kč
          Studenti: 100,- Kč
          Děti / Důchodci: 80,- Kč
          Rodina (max 2+2): 360,- Kč
          Děti do 6 let zdarma

Sraz: V parku u metra A Malostranská
Doba trvání: 2 hodiny
Vozíčkáři: Bariéra Nové zámecké schody (při včasném informování lze zajistit bezbariérovou obměnu trasy. I ta však bude do prudkého kopce Nerudovy ulice). 
Kočárky: Nutno počítat s vynesením Nových zámeckých schodů
Zvířata: Dovolena

Na vycházky se prosím rezervujte online zde na stránkách nebo na tel: 257 221 289. Děkujeme!