Nick Murphy, dříve známý jako Chet Faker, vystoupí poprvé v Praze.

12.10.2019

Vůbec poprvé do Prahy zavítá jeden z nejcharismatičtějších zpěváků současné generace Nick Murphy fka Chet Faker. V rámci právě ohlášeného světového turné, které čítá více než 40 zastávek, vystoupí 12. října 2019 ve Velkém sále Lucerny. Zde také představí chystané album Run Fast Sleep Naked.

Cena vstupenky: 895 Kč + na charitativní účely* 20 Kč

Deska Run Fast Sleep Naked (Downtown Records / Future Classic / Opulent) vznikala během posledních několika let na cestách, které Murphy podnikal sám s mikrofonem v kufru. Inspirován myšlenkami amerického religionisty Josepha Campbella se ponořil se do intenzivního sebepoznávání: „Když sedíš na jednom místě moc dlouho, usadíš se a přestaneš zažívat a objevovat svět novým způsobem. Jednou mi došlo, že existuje cesta, po které se můžu vydat, abych nakopl sám sebe a získal větší sebevědomí," nechal se slyšet. Díky pronikavým písním s kaleidoskopickou produkcí je Run Fast Sleep Naked hypnoticky upřímným dokumentem tohoto hledání. Album vychází 26. dubna a podílel se na něm Dave Harrington z projektu Darkside.

Novinka navazuje na debutové album Built on Glass z roku 2014, se kterým zpěvák, producent i multiinstrumentalista v jedné osobě dobyl vrchol hitparády v rodné Austrálii. Platinový debut mu vynesl hned sedm sošek v australských hudebních cenách ARIA Music Awards, zajistil mu hraní na největších festivalech včetně Coachelly a Glastonbury či vystupování v show Jimmyho Kimmela nebo Ellen DeGeneres. Největší hitovka z prvního alba Gold má na YouTube více než 180 milionů zhlédnutí a video k ní bylo nominováno v cenách MTV VMA, které každoročně oceňují nejlepší videoklipy. 

*Nick Murphy spolupracuje s humanitární organizací PLUS1. 20 Kč z každé zakoupené vstupenky půjde na podporu organizace, která přináší důstojnost a rovnost komunitám, které ji potřebují.