Lednicko-valtický hudební festival 2019

28.9.2019 – 12.10.2019, 23:59

Lednicko-valtický hudební festival spojuje krásu klasické hudby s unikátním architektonickým odkazem Lichtenštejnů v Lednicko-valtickém areálu a jeho přilehlém okolí. 

LVHF se každoročně koná na přelomu září a října. Pravidelně se vrací k oblíbeným místům konání (zámek Valtice, zámek Lednice, lovecký zámeček Rendez-vous), ale také experimentuje a objevuje posluchačům nové prostory, jež jsou dílem lichtenštejnských architektů (kostel ve Velkých Bílovicích, kostel v Poštorné, kostel v Katzelsdorfu, zámek Wilfersdorf, zámek Mikulov atd.). Festival návštěvníkům nabízí programovou brožuru, která je obohacena informacemi o architektuře míst konání koncertů. LVHF pravidelně navštěvují i čestní hosté z řad starostů LVA, státních institucí, kulturních domů a samozřejmě milovníci klasiky, kteří neváhají na koncert přijet i z daleka. Koncerty jsou symbiózou předních hudebních interpretů a promyšleně koncipované dramaturgie a přispívají k vzájemnému kulturnímu setkávání obyvatel České republiky, Rakouska a Slovenska.

Programy letošních koncertů LVHF 2019 připomenou kapelníky a skladatele, kteří byli spjati s rodem Lichtenštejnů, působícím po 700 let na jižní Moravě.