Melancholické zápisky z nočních vlaků v podání The Paper Kites

25.11.2019, 19:00 – 20:00

Melancholická parta The Paper Kites představí v Praze své zápisky z nočních jízd vlakem i z pozorování spícího města. Směs subtilního indie popu a australského folkového písničkářství v podání pětice muzikantů se do Rock Café vrátí 25. listopadu 2019 po třech letech. Těšit se můžeme na nové skladby hned ze dvou loňských desek, o kterých se kapela nechala slyšet, že jsou jako dvě strany stejné mince.

Cena vstupenky: 395 Kč

Koncept nejnovější desky „On The Corner Where You Live“ je jednoduchý. Inspirací pro ni byl výhled z newyorského hotelu do protější budovy: „Z toho okna jsme viděli, jak se lidé vrací v noci domů, bylo to jako pozorovat živé umění. Fascinující. Deska je sbírkou příběhů lidí žijící v budově naproti. Chtěli jsme zachytit momenty, pocity a příběhy, dodává frontman Sam Bentley. Na nahrávce se podílel držitel Grammy Peter Katis, známý zejména pro spolupráci s kapelami Interpol či The National. Deska doplňuje nahrávku „On The Train Ride Home“, kterou The Paper Kites vydali jako překvapení pro fanoušky taktéž vloni.

V roce 2010 k sobě dvojice kamarádů ze školy Sam Bentley a Christina Lacy přizvali další tři hudebníky a vydali svépomocí průlomový singl „Bloom“. DIY přístup jim vydržel a projevoval se i v točení vlastních klipů. Už jejich druhé album svazoval nápaditý koncept. Nahrávka z roku 2015 „twelvefour“ totiž obsahovala pouze skladby složené mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní.