SOUKUP SE VYSTAVUJE v Kavárně co hledá jméno

2.4.2019 – 12.5.2019, 23:59

Petr Soukup je nápadník všemožných her s češtinou, které prezentuje na Instagramu, ve svých knihách, v Stand Up Poetry Soukup se čte! a poprvé také na výstavě pojmenované – jak jinak než Soukup se vystavuje. V Kavárně co hledá jméno na pražském Smíchově, na místě, kde jsou většinou k vidění výtvarná díla, budou viset básně a glosy, průřez dosavadní tvorbou Petra Soukupa, který sám pro tuto příležitost sestavil. Vernisáž je na programu 2. dubna od 19 hodin.

V Kavárně co hledá jméno jsem dával dohromady svou poslední sbírku Erekce srdce, proto jsem rád, že tu můžu vystavovat. Třeba se díky tomu to jméno pro kavárnu konečně najde. Už mě štve, jak to furt nemaj,“ říká Petr Soukup a dodává: „Erekce vyšla zrovna v období, kdy jsem začal pracovat jako švec v botanické zahradě a musel jsem s tím okamžitě seknout, protože distribuce sbírky a vše s tím spojené mi vzalo všechen čas.“

Petr Soukup se narodil v roce 1987 v Plzni, od roku 2008 bydlí v Praze, kde působí v uměleckém i reklamním průmyslu a jako systemický kouč. Básně začal psát na počátku puberty, později se věnoval i hudebním textům pro Moniku Bagárovou, Memphis, Evu Burešovou, Abraxas, Calm Season a další. Píše scénáře pro Prima Cool. Pravidelně vystupoval v Malostranské besedě v pořadu Barování Sandry Novákové a Filipa Rajmonta. Nyní má svůj vlastní program s názvem Soukup se čte!. Jeho standupy jsou založené na černém humoru v propojení s poezií. V roce 2013 vydal svou první sbírku básní 2/3 chlapa, o dva roky později knihu kresleného humoru Skecy společně s Alešem Čumou. Na konci roku 2016 následovala sbírka glos a básní Vyšší plevel a v roce 2017 pocta japonskému pojetí poezie s názvem Milovat šohaiku. Nová a doposud nejobsáhlejší a nejprodávanější Soukupova sbírka Erekce srdce vyšla v závěru loňského roku v nakladatelství Čas (stejně jako všechny předchozí).

Kde:

Stroupežnického 493/10, 150 00 Praha