Konference Stavby z přírodních materiálů 2019

8.3.2019

Letošní ročník jsme se rozhodli porozhlédnout po našich končinách a sestavit program z lokálních odborníků, kterých v České republice a v sousedních státech máme hned několik. Čeká vás zajímavý program a setkání s osobnostmi přírodního stavitelství u nás.

Například s Josefem Chybíkem, bývalým děkanem fakulty architektury v Brně a autorem několika knih o nízkoenergetických domech z přírodních materiálů, který třídenní konferenci v pátek zahájí. Z Německa zavítá také stavitel Robin Ehling z architektonického ateliéru Deltagruen Architektur, který patří k lídrům přírodního stavitelství v Německu. Na třídenní konferenci vystoupí dále uznávaní čeští stavitelé, řemeslníci, umělci, tvůrci, architekti, projektanti, inovátoři a vynálezci. Máme naplánovaný víkend plný přednášek, diskuzí, setkání a sdílení s komunitou lidí, kteří se zajímají o tematiku přírodního stavitelství a ochrany přírody.

Přijďte načerpat inspiraci a kontakty pro vaši stavbu nebo rekonstrukci v přírodním duchu! Aktuální informace, efektivní přístupy, vhodné techniky, nejlepší materiály, osobní příběhy a zkušenosti. Kromě tradičních témat jako je stavění ze slámy, hlíny nebo dřeva a bydlení v souladu s přírodou, se konference věnuje také tématice šetrného hospodaření s vodou, udržitelným technologiím a hospodaření, inovativním projektům, komunitní spolupráci, a cirkulární ekonomice. Najdeme zde také tržiště výrobků a prezentaci firem a poradny, ve kterých můžete konzultovat Vaše projekty. Pestrý program uspokojí laickou i odbornou veřejnost, každý si najde to své.

Přednáškami program konference zdaleka nekončí. Večery patří zábavě, seznamování, sdílení, příběhům, hudbě a tanci. Vystupte ze světa virtuální reality a virtuálních přátelství a přijďte se pobavit do skutečné společnosti teď a tady. Vstupenky je možné zakoupit na jednotlivé dny nebo na celou konferenci.

Podrobné informace ke konferenci naleznete také na webových stránkách:
http://baobaby.actinidia.sk/

Aktuality zveřejňujeme na naší facebookové stránce k události:
https://www.facebook.com/events/380645185679109/

Kde: KZ Domovina, Na Maninách 1525/32a, Praha 7-Holešovice