TĚLA + TAK CO? - Švandovo divadlo

1.3.2019, 19:30 – 21:30

Společný koncert legendární skupiny libereckého kraje, která hraje pouze autorskou muziku žánrem připomínající pop-rock a šestičlenné pop-rockové kapely Tak co? z Olomouce.

TĚLA

Legendární liberecká skupina TĚLA má od založení v roce 1992 na svém kontě stovky koncertů nejen v domácím Liberci, ale i v klubech a na festivalech po celé republice, holandské turné s místní kapelou či spolupráci s takovými jmény domácí scény jako jsou Michal Dvořák ze skupiny Lucie, Bára Basiková nebo zřejmě neoceňovanější česká jazzová zpěvačka Jana Koubková. Za dobu svého působení kapela vydala čtyři řadová alba i další nahrávky a po krátké odmlce se v roce 2010 vrátila k aktivnímu hraní. Zatím poslední řadové album Namále vydala skupina v roce 2013 v sestavě pod vedením posledního ze zakládajících členů, zpěváka a autora písní Luboše Beránka. Za zmínku určitě stojí, že kapela byla v roce 2018 vybraná jako support světoznámé skupiny SLADE.

LUBOŠ BERÁNEK (klávesy, zpěv);  DAVID KUČERA (kytara, zpěv); MARTIN MRÁZ (ak. kytara, zpěv); ALEŠ HNÍDEK (baskytara); PETR DASTYCH (trumpeta, zpěv); KAREL ŠOLTYS (saxofon); TOMÁŠ ŠKODA (bicí nástroje)

http://tela-liberec.cz

 

TAK CO?

Skupina TAK CO?, která hraje vlastní, autorské věci, nejčastěji poprockového ražení. Důležité jsou pro ni texty a jejich hudební ztvárnění, které jde po obsahu sdělení. Po dvou letech existence mají TAK CO? celovečerní playlist vlastních skladeb a ve studiu Švandova divadlaprávě natáčejí své debutové album. Dvě písně z připravovaného cd se již dočkaly videoklipů. Minimalisticky pojatý animovaný klip k písni BOWIEMU měl premiéru na iDnes v den druhého výročí úmrtí Davida Bowieho a tentýž den si premiéru píseň odbyla v reportáži České televize na kanálu ČT Art. Na webu ČT24 se píseň stala Klipem týdne. Autorkou byla Lenka Trantírková. Druhý klip, tentokrát k písni KOBRY, natočil Daniel Hrbek, ředitel a režisér Švandova divadla. Objevují se v něm situace z ulic Washingtonu, Bostonu a New Yorku, které byly točené přímo písni na míru. V létě 2018 se kapela přihlásila do soutěže rockových skupin Rock pro tento rok a z osmdesáti přihlášených se dostala až do finálové devítky.

MARCEL HARVÁNEK (autor hudby a aranže, el. kytara, klávesy, zpěv); JIŘÍ FETKA (el. kytara, zpěv); PETR VOTOČEK (el. kytara); MAREK NOVOTNÝ (trubka, klávesy, zpěv); DAVID HRBEK (autor textů, baskytara, zpěv); JAN LEXA (bicí)

https://tak-co.webnode.cz/

 

KONCERT JE NA STÁNÍ.