Natočili swingovou verzi hitovky od Black Sabbath. Slavná kapela dala jejich provedení zelenou

17.1.2019, 20:00 – 22:00

Pražská kapela Dirty Rudolph and his Inglorious Rock’n’Roll Mates ve čtvrtek vydává svůj první singl War Pigs. Jednu z nejstarších metalových písní legendární kapely Black Sabbath nahrála ve swingovém aranžmá. Téměř rok pak čekala na udělení licence od autorů a jejich čekání se vyplatilo. Nakladatelství Black Sabbath Catalogue dalo jejich provedení zelenou a vy si tak můžete cover české swingové kapely poslechnout. Slavnostní premiéra proběhne v rámci koncertu kapely ve čtvrtek 17.1. v pražském Klubu Joe na Náměstí republiky.

Dirty Rudolph and his Inglorious Rock’n’Roll Mates nejsou žádní nováčci, ačkoli jde o jejich dosud první vydaný singl. Jako hlavní příčinu uvádějí právě problémy s udělováním licencí. Jejich tvorba je totiž kompletně složená ze swingových a rock’n’rollových verzí známých hitovek. V jejich repertoáru tak najdete swingové aranžmá písničky od Michaela Jacksona, jazzové provedení Numb od Linkin Park, nebo taky dixielandovou verzi skladby od kapely ABBA. Ne neprávem tak mnohým posluchačům připomínají Postmodern Jukebox nebo německé The Baseballs. Sami o sobě ale tvrdí, že jejich styl je tanečnější a rytmičtější.

Původ svého dlouhého a těžce zapamatovatelného názvu vysvětlují tím, že původně nemělo jít o kapelu. Jejich první společný koncert se odehrál v rámci vánočního večírku DAMU, kde polovina osmičlenné kapely studuje, nebo studovala. V domnění, že půjde o projekt na jeden večer, nazkoušeli set vánočních písniček a vymysleli si dlouhý pseudonym ve stylu názvů rock’n’rollových kapel z 50. let s odkazem na vánoční tématiku. Následovaly ale pozvánky na další akce a členové kapely tak sami dodávají, že aniž by to kdy plánovali, omylem kapela funguje až dodnes.