Workshop improvizace pro pokročilé - Švandovo divadlo

Workshop improvizace pro pokročilé - Švandovo divadlo
  • Adresa:
    Štefánikova 6/57,
    Praha 5, 150 00

TERMÍNY NEJBLIŽŠÍHO WORKSHOPU  (3 lekce po třech hodinách)

12., 19. a 26. 4. 2023 vždy od 17:00 do 20:00 

CENA: 1 400 Kč

WORKSHOP JE URČEN PRO POKROČILÉ ÚČASTNÍKY
Pokračování hereckých a pohybových workshopů.

Dílna je zaměřena na hlubší zkoumání textu, dialogu a práci s hereckým partnerem. Budeme také zkoumat tvorbu a vývoj postavy a principy dramatické situace. K diváckému zážitku nestačí jen vidět a slyšet – nechte na sebe divadlo skutečně dolehnout!
Společně se pokusíme přiblížit se postavám divadelní hry, vlastním emocím i pocitům postav, tvůrčím způsobem nahlížet na témata inscenace.

V průběhu lekcí se soustředíme na pokročilá herecká, pohybová, hlasová a další cvičení, práci s textem a dialogy z konkrétní divadelní hry.

V rámci workshopu vás také čeká návštěva vybrané inscenace Švandova divadla.

Vede MgA. Hana Vrbová
Je absolventkou Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy a poté Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze. Zde studovala např. pod vedením pedagogů doc. Mgr. Aleše Bergmana, Ph.D., doc. Mgr. Ivany Vostárkové, doc. Mgr. Karla Vostárka, MgA. Hany Smrčkové, doc. Mgr. Jiřího Lössla... Po ukončení studií nastoupila do Švandova divadla na Smíchově jako vedoucí workshopového centra, kde působila i jako lektorka a herečka. Je spoluzakladatelkou organizace Divadelta z.s., ve kterém působí dodnes jako herečka, performer, lektorka a zároveň jako produkční. Toto sdružení nabízí divadelní představení a programy prevence rizikového chování formou divadla fórum. V rámci preventivních programů externě spolupracovala např. s projektem SOS18 jako herečka a lektorka divadelních dílen v přípravě na samostatný život mladých lidí vyrůstajících v dětských domovech. 

 

REZERVACE

Kateřina Zelená

tel.: +420 234 651 251, mob.: +420 725 483 323
e-mail: zelena (zavináč) svandovodivadlo.cz