Koncert Bohemia Saxophone Quartet

30.1.2019, 19:00 – 22:00

Známý Bohemia Saxophone Quartet, na jejichž koncert v rámci Pražského jara 2019 jsou lístky již prakticky vyprodány, rozezní své žestě 30. ledna v 19 hodin večer. Sopránový, altový, tenorový i barytonový saxofon spojí své síly a nabídnou posluchačům multižánrový výběr skladeb zahrnující klasický i jazzový repertoár. Na Pragovce si je můžete poslechnout bez složitého shánění lístků, jsou dostupné v předprodeji na Goout.cz nebo hodinu před koncertem na místě.

Cena vstupenky: 200 Kč

Saxofon je populární nástroj a najde uplatnění v souborech různých žánrů. Proto mají saxofonové třídy na zuškách plno. Saxofonové kvarteto Bohemia je však profesionálním souborem, který prezentuje hru na tento nástroj na špičkové světové úrovni. Ne nadarmo se všichni čtyři umělci věnují pedagogické činnosti, vedou mistrovské kurzy a jezdí po saxofonových kongresech.
Saxofonové kvarteto je tvořeno čtyřmi exempláři téhož nástroje ve čtyřech vydáních: sopránový altový, tenorový a barytonový saxofon tvoří dokonale kompaktní zvuk v obrovském tónovém i stylovém rozsahu. V tomto koncertu zazní skladby klasické, jazzové i syntetické, Kateřina Pavlíková pak nabídne i strhující funkový zážitek ve spojení s elektronikou.