MHF Český Krumlov 2019 - Kristýna Kůstková a Nikola Uramová /soprán/ Barocco sempre giovane

26.7.2019, 20:00 – 22:00

Kouzlo barokní hudby.

Kristýna Kůstková je jedním z výrazných talentů nejmladší pěvecké generace. Je studentkou klasického zpěvu na Pardubické konzervatoři. Sólově vystoupila na Nové scéně Národního divadla pod taktovkou Jana Chalupeckého jako Esmeralda v projektu (Vy)prodaná nevěsta, dále v představeních Mozartovo leporelo, Malý kominíček a také ve Stavovském divadle v České mši vánoční. Věnuje se také koncertní činnosti nejen po České republice, ale například i v Itálii. Spolupracovala s Olomouckou i Karlovarskou filharmonií, dále s Komorní filharmonií Pardubice a se Symfonickým orchestrem Konzervatoře Pardubice. Pravidelně spolupracuje se souborem Barocco sempre giovane a Václavem Hudečkem. V roce 2016 debutovala jako Pamina v Kouzelné flétně v Moravském divadle Olomouc.


Nikola Uramová je talentovaná mladá sopranistka z Mladé Boleslavi. V roce 2010 začala studovat klasický zpěv na konzervatoři v Pardubicích. Je laureátkou několika pěveckých soutěží, včetně Mezinárodní pěvecké soutěže v Olomouci v roce 2012. Ve stejném roce získala první cenu v juniorských kategoriích na Mezinárodní pěvecké soutěži W. A. Mozarta v Praze. V roce 2013 získala třetí místo v juniorské kategorii na Písňové soutěži Bohuslava Martinů a druhou cenu v Soutěži konzervatoří ČR.


Barocco sempre giovane (Baroko stále mladé) je komorní soubor složený ze špičkových mladých českých profesionálních hudebníků. Byl založen v roce 2004. Původně se specializoval na interpretaci skladeb vrcholného baroka (odtud název souboru), dnes však jeho repertoár obsahuje skladby všech slohových období, včetně hudby 21. století. V premiéře provedl i řadu skladeb současných autorů. Soubor je zván na významné domácí i zahraniční hudební festivaly, jeho koncerty vysílaly televizní i rozhlasové stanice, nahrává na CD a pořádá vlastní abonentní řady koncertů. Barocco sempre giovane spolupracuje s předními českými i zahraničními umělci. Zvláštní pozornost věnuje spolupráci s mladými umělci, laureáty významných mezinárodních soutěží, zejména s vítězi soutěží Pražského jara, soutěže Fritze Kreislera ve Vídni, královny Alžběty v Bruselu a Čajkovského soutěže v Moskvě.

Program

J. S. Bach: Braniborský koncert č. 3, G-dur, BWV 1048 
J. S. Bach: „Bist du bei mir“ BWV 508 
A. Vivaldi: „L´estroarmonico“ Op. 3/8 
A. Vivaldi: Koncert pro 2 housle, smyčce a continuo RV 522 
C. Monteverdi: Lasciatemi morire /Madrigal pro soprán a continuo/
C. Monteverdi: Korunovace Poppey „Pur ti miro“ 
A. Vivaldi: Koncert pro 2 violoncella, smyčce a continuo RV 531 
G. F. Händel: Rinaldo HWV 7 „Lascia ch´io pianga“, „Scherzando sul tuo volto“ 
A. Vivaldi: Gloria RV 589 „Laudamus Te“