KRKONOŠSKÉ POHÁDKY 2: ANČE A KUBA MAJÍ KUBÍČKA - Divadlo Bez zábradlí

2.2.2019, 11:00 – 12:30

Trautenberk má své panství hned vedle Krakonošova a toť se ví, malý pán a velký pán, to nikdy nedělá dobrotu.

KRKONOŠSKÉ POHÁDKY 2: ANČE A KUBA MAJÍ KUBÍČKA - Divadlo Bez zábradlí
  • Adresa:
    Jungmannova 36/31
    Praha 1 110 00

Režie: Vít Prýmek 

Hrají: Libor Jeník alt. Petr Pěknic, Vojtěch Matějíčka, Barbora Mottlová, Jiří Vojta, Kryštof Nohýnek alt. Přemysl Houška,Petr Pěknic alt. Jan Jedlinský, Štěpánka Prýmková

Každý příběh má své pokračování ...

Legendární Krkonošské pohádky zná zřejmě každý. Však také po právu před několika lety vyhráli anketu o nejoblíbenější večerníček. Mají celkem 20 epizod. Málokdo však tuší, že se v roce 1989 připravovalo natáčení dalších 7 dílů. K němu již bohužel nedošlo, ale jejich autorka nám na základě původních scénářů připravila představení Krkonošské pohádky 2: Anče a Kuba mají Kubíčka.
I když divadelních představení inspirovaných Krkonošskými pohádkami bylo (a je) celá řada, k jejich oficiální divadelní adaptaci došlo teprve v roce 2013. Jejich autorka Božena Šimková se sama podílela na vzniku divadelního scénáře. Na premiéře byla hotovým tvarem doslova nadšená.
Představení se hraje již 4 roky před permanentně vyprodaným hledištěm. A v roce 2017 uvedeme premiéru přímého pokračování původního příběhu, jehož příprava začala v roce 1989, ale nebylo již realizováno. A stejně jako u prvních Krkonošských pohádek, bude i v tomto představení použita původní „večerníčkovská“ hudba profesora Vadima Petrova.