William Shakespeare: Mnoho povyku pro nic - Divadlo Bez zábradlí

10.10.2022, 19:00 – 7.12.2022, 21:00

Originální nastudování Shakespearovy komedie o lásce a milostných útrapách se odehrává v Anglii během druhé světové války. 

William Shakespeare: Mnoho povyku pro nic - Divadlo Bez zábradlí
  • Adresa:
    Jungmannova 36/31
    Praha 1 110 00
Režie: Guy Roberts, Překlad: Martin Hilský, Scéna: Guy Roberts, Kostýmy: Guy Roberts 

Hrají: Lucie Benešová, Roman Zach, Karel Heřmánek jr. / Štěpán Benoni, Nikol Kouklová / Vanda Chaloupková / Anna Stropnická, Veronika Žilková/ Anežka Rusevová, Petr Pospíchal, Martin Zbrožek/Tomáš Havlínek, Dana Morávková, Anežka Rusevová / Kristina Sitková, Zdeněk Dušek, Valéria Vasil´ová
 
Stručný obsah hry

V improvizovaném rozhlasovém studiu uspořádá skupina dobrovolníků, piloti a ženy Spojenecké armády (kromě Britů to byli Američané, Australani i Čechoslováci), živé vysílání hry “Mnoho povyku pro nic”, aby podpořili morálku mužů na frontě. Příběhy herců se tak začínají prolínat s postavami ze Shakespearovy hry a oba světy se propojují.
Choreografie: Dana Morávková
Jako speciální bonus jsou všechna představení vysílána živě přes internet, stejně jako kdysi bývaly vysílány rozhlasové hry.

Ohlasy

Do DBZ chodím ráda a ráda se tam vracím, hrají zde výborní herci a to zejména v Mnoho povyku pro nic na kterém jsem byla již 5krát! Kdo chce brečet od smíchu, tak doporučuji!
Tereza Takacsova 


Divadlo bez zábradlí je jedno z mých nejoblíbenějších. Hrají tam výborní herci a mají nádherné komedie, např. “Mnoho povyku pro nic” na kterém jsem byla už 5x a určitě ne naposledy - představení je plné pozitivní energie, veselé nálady. Určitě u něj potřebujete kapesníčky na pláč ze smíchu.
V divadle jsem viděla již 3 představení a ani jedno mě nezklamalo. Velmi toto divadlo doporučuji a budu se tam ráda vracet. 
Anežka Kudělková