Kanadští vousáči se vrátí i s cirkusovou fiestou - Cirque Alfonse / Kanada Tabarnak

15.8.2019, 19:00 – 1.9.2019, 20:20

Kanadští vousáči se vracejí! V roce 2017 si doslova omotali letenské publikum kolem prstu svým troufalým představením Barbu a nyní se chystají dobýt jejich srdce znovu s novinkou TABARNAK.

Tabarnak je novocirkusový muzikál vsazený do malého vesnického kostela. Místa, kde se schází celá komunita. Vstupenka na společnou oslavu všech věcí mezi nebem a peklem, cirkusová fiesta, hudba stoupající k výšinám. Od základů až po hlavní chrámovou loď, od oltáře až po chór – Cirque Alfonse se inspiroval svými kořeny a připravil svěží pohled na tradiční místo setkávání ze své vesnice. S veselostí sobě vlastní se vydává na anarchisticko-poetickou „křížovou cestu“. Předvedou nám, co je svátost a co bezbožnost. V tomto živém hudebním cirkusu zapomenete na tradiční varhanní hudbu a akrobacie převrátí kostelní lavice vzhůru nohama.

  1. ročník festivalu Letní Letná proběhne od 15. srpna do 1. září 2019 v pražských Letenských sadech. Více informací a předprodej vstupenek na www.letniletna.cz.

Cirque Alfonse tvoří rodiny Carabinier-Lepine původem ze St-Alphonse-de-Rodriguez, což je vesnice na quebeckém venkově. Od roku 2012 objíždějí svět se svými představeními TIMBER a BARBU. V loňském roce přidali nový kus s názvem TABARNAK inspirovaný kostelem z jejich rodné vsi, který je místem, kde se celá obec schází. 

Mezinárodní festival Letní Letná pořádá společnost Gaspard, z.s. za podpory Hlavního města Prahy, Ministerstva Kultury České republiky a Prahy 7.