První ročník MINT: Pardubice Fashion Marketu otevře brány módě a designu

9.11.2018, 11:00 – 18:00

Zatím mohly Pardubice jen závidět Praze, Brnu nebo třeba Hradci Králové. Už brzy se ale také zařadí mezi města, která mají svůj festival módy, designu, chutí a zábavy. Poprvé otevřou své ulice pro MINT: Pardubice Fashion Market v pátek 9. listopadu. Prodejci rozbalí stánky v klubu Everything na třídě Míru a venku na rohu náměstí Republiky.

Protože jde o první ročník, chtějí ho organizátoři zatím zkusit v menším rozsahu, než jsme u jiných MINT: Fashion Marketů zvyklí. „Těšit se můžete na dvaadvacet vystavujících. Chceme lidem v Pardubicích umožnit tak trochu jiné nákupy. Nabídneme jim zboží přímo z rukou těch, kteří ho vyrobili. A podpoříme české výrobce s jejich originálními produkty,“ vysvětlil pořadatel trhů Zbyněk Hanko.

Festival ale není pouze o módě, špercích či designu. Je také o atmosféře, zábavě a setkávání lidí. A protože každé město je trochu jiné, podílí se na organizaci i Pardubičan Michal Chlumský. Rád do města přivádí život a nové možnosti. I proto zde rozjel projekt Pardubickej Lajf. „Festival pro nás znamená další obohacení života ve městě, o které se pod myšlenkou Pardubickej lajf snažíme.

Na akci najdete i náš stánek s ručně tištěnými tričky o životě v Pardubicích. Na některá tiskneme i motivy od místních umělců,“ řekl Chlumský.

Trička, šperky nebo diáře?

Trhy se nabízí i jako skvělá příležitost k předvánočním nákupům. Návštěvníci budou vybírat z oblečení, doplňků, šperků, ale například i produktů pro děti, diářů nebo bytového designu. Přesun do Pardubic uvítala i zkušená prodejkyně z MINT: Fashion Marketů Zuzana Kulichová se svou značkou Sluší Ti to. „Hrozně se těším, protože jsem se v Pardubicích narodila. Mám ráda tu pohodovou atmosféru, která MINT festivaly vždy provází. Naladíte se na takovou zvláštně příjemnou vlnu a necháte se unášet. Díváte se lidem do očí a vidíte opravdový zájem. Můžete si s prodejci promluvit a zjistit, jaký je jejich příběh. Jste součástí zodpovědnějšího života,“ přiblížila Kulichová.

O spokojené bříško se postará zase stánek farmářského obchodu Královské dobroty. „Potěšíme příznivce sladkého i slaného. Ze slaného připravíme obložené sendviče, které kralují v naší kamenné prodejně a také quiche. Milovníci sladkého se mohou těšit na makronky, cheesecaky a minidezerty,“ nalákala Regína Gauglitz z Královských dobrot.

Vstup na festival je již tradičně pro všechny zdarma. Akce začíná v 11 hodin dopoledne. Po jejím konci, v šest hodin večer, pokračuje zábava na party v klubu Everything.

 

MINT: Pardubice Fashion Market

9.11. 2018

klub Everything, třída Míru

11:00 – 18:00

afterparty od 18:00 v klubu Everything

Program, seznam prodejců i další informace najdete na našem webu či Facebooku:

https://www.mintmarket.cz/cs/trh/mint-pardubice-fashion-market-1

https://www.facebook.com/events/418190328705464/

Hledáte víc o historii MINT: Fashion Marketu? Podívejte se sem:

https://www.mintmarket.cz/cs/o-nas