liquid lingea

13.11.2018, 18:00 – 30.12.2018, 18:00

Výstava Ateliéru sochařství 2, Akademie výtvarných umění v Praze.

Název výstavy se vztahuje k základním otázkám porozumění a komunikace. Problematizuje černobílé přístupy, které jsou pro většinu situací nepřesné, protože věci existují spíše v rozplývající se nejednoznačné škále a nikoliv v oddělených protikladech. Téma výstavy se vyvíjelo na základě společných ateliérových diskuzí, nejprve o starozákonní metafoře zmatení jazyka, postupně se však stávalo stále více obecnějším a abstraktnějším. Lze limity porozumění chápat pouze negativně? Je jednoznačně pozitivní si zcela rozumět? Máme v sobě jakýsi "vnitřní jazyk", který není verbalizován? Je představitelný nějaký univerzální jazyk a bylo by vůbec dobré o něj usilovat? Takovéto řetězení otázek lze promítat do různých rovin a oblastí, od osobní komunikace, přes širší společenské vztahy až po environmentální problematiku. Jeho důsledky se ale mohou projevovat například v tvarové rozmanitosti architektury a je zřejmě také i jedním ze základních problémů umění.

Koncepce výstavy: Tomáš Hlavina (vedoucí ateliéru), Anna Hulačová (asistentka ateliéru), Dominik Adamec (student ateliéru)
Kurátoři výstavy: studenti ateliéru Dávid Brna a Veronika Hurtová
Vystavující: Jana Svobodová, Matyáš Zeman, Monika Kučerová, Tereza Šrámková,Veronika Hurtová, Matěj Liška, Radek Mužík, Sára Skoczková, Kristína Haviarová, Dominik Adamec, Dávid Brna, Nela Britanáková, Matouš Fiala, Iva Šerá.

VERNISÁŽ
13. 11. / 18.00

DOPROVODNÝ PROGRAM
21. 11. / 18.00 Korzo Pragovka
29. 11. / 18.00 Korzo Pragovka


Pragovka Art District - Pragovka gallery / Rear
Kolbenova 923/34, 190 00 Praha 9
otevírací doba: út - čt: 16 - 20, pá - so: 14 - 18