PLI - PONEC - divadlo pro tanec

16.12.2020, 18:00 – 17.12.2020, 10:40

25 metrů čtverečních a 25 konferenčních ždlí. PLI je nový projekt Viktora Černického na pomezí instalace, performance, tance a cirkusu, ve kterém se jediný aktér naplno vrhá do schizofrenní rekonstrukce světa. 

PLI - PONEC - divadlo pro tanec
  • Adresa:
    Husitská 899/24a
    Praha 3 130 00

Barokní robustnost je nahrazena prostorovou skromností a těžkopádné narůstání motivů kompenzuje materiální minimalismus.

Stavění a přestavování prostoru nebo dizajn našeho myšlení - PLI konfrontuje nejistou stabilitu architektury s neproměnnou dynamikou člověka.

„Můj zájem o záhyb se vynořil při čtení magicko-realistické trilogie Naši předkové od Itala Calvina, a rostl pak při strhujícím filosofickém textu od Gillese Deleuze Záhyb, ve kterém popisuje barokní epochu zejména z hlediska G.W. Leibniza.

Myšlenka vedoucí k vytvoření představení na téma Záhyb se pak odvíjela od Calvinova ohýbání reality a fikce, a od Leibnizovy potřeby reflektovat skutečnost, jež nás jako jedince překonává.“ Viktor Černický 

Koncept, choreografie, performance: Viktor Černický 
Scénografie: Drahomír Stulír 
Lighting design : Zuzana Režná 
Dramaturgie : Lukáš Karásek 

Premiéra: 11. listopad 2018 / PONEC – Divadlo pro tanec

Délka: 40 minut

Představení vzniká v spolupráci s: PONEC – Divadlo pro tanec, BuranTeatr Brno, CNK Záhrada v Banské Bystrici (SK), Stanica Žilina-Zariečie (SK), Théâtre De L'arsenal ve Val-de-Reuil (FR), CIRQUEON Praha, Divadlo Alfréd ve dvoře, Studio Alta a Festival Bazaar, Divadlo Pôtoň (SK), Festival Kiosk (SK), Operaestate Bassano del Grappa (IT).