Contempuls Night: Yarn/Wire (USA)

18.11.2018, 0:20 – 0:22

Soubor Yarn/Wire, sestávající ze dvou hráčů na klávesové nástroje a dvou perkusionistů, se během patnácti let své existence stal nedílnou součástí newyorské scény soudobé hudby.

Cena vstupenky: základní 300 Kč snížené pro studenty a seniory 200 Kč zvýhodněný balíček 500 Kč (cena na dva koncerty Mahan Esfahani, cembalo (USA/Irán) a Yarn/Wire (USA)) Kč

Kvarteto vyhlášené mimořádnou přesností interpretace i energičností projevu navazuje tvůrčí spolupráce s těmi nejzajímavějšími skladateli ze Spojených států i Evropy a pouští se i do odvážných hudebních projektů. V Praze v multifunkčním sále DOX+ uvede dvě stěžejní díla svého repertoáru – část volného cyklu Images of Duration letos čtyřiačtyřicetiletého amerického skladatele Alexe Minceka a „hravě brutální“ dílo Feld, které pro soubor napsal jeden z nejvyhledávanějších německých skladatelů současnosti Enno Poppe. Festivalový program doplní světová premiéra skladby Pěsti, kterou na objednávku festivalu Contempuls složil Šimon Voseček, jehož hudba se v Rakousku, kde žije, těší čím dál většímu uznání, zatímco české publikum ji teprve objevuje.