KAGUYA - BAMBUSOVÁ PRINCEZNA - Divadlo Disk

28.11.2018, 19:30 – 20:30

Je noc, svítí měsíc, starý dřevorubec v bambusovém háji najde bambus, který září. Z jeho stonku se narodí miminko, které roste jako z vody a zakrátko je z něj krásná dívka. Říkají jí „zářívá princezna“, Kaguyahime. 

KAGUYA - BAMBUSOVÁ PRINCEZNA - Divadlo Disk
  • Adresa:
    Karlova 26
    Praha 1 116 65

Urození princové brzy začnou usilovat o srdce Kaguyahime, nosí různé poklady a zlaté pruty. Avšak osudem princezny je opustit tuto planetu a vrátit se na Měsíc. Když přijde čas, rozrazí oblohu ohromný zvuk a světelné paprsky, které porazí urozené prince a oslní dřevorubce…

Poetické monodrama s maskami a loutkami, které na motivy nejstarší japonské prózy, Příběhu o sběrači bambusu (Taketori monogatari), zpracoval a interpretuje Nori Sawa. Ten o svém představení Kaguya říká, že je jako různé malé drahokamy, co se třpytí v nočním lese. Po skončení uvede ještě několik kratších kusů.

ENGLISH:

The Moon Princess Kaguya was born on the Earth from a bamboo trunk. Many noblemen tried to win her heart. But her fate was to fly back one day…

Nori's unique version of the legendary Japanese Tale of the Bamboo Cutter. After the story of Kaguya, Nori will show some of his shorter works which he compares to different small kinds of jewels shining in the night forest.

English friendly.