Labutí jezero v podání prestižního moskevského souboru v Praze

11.11.2018, 18:00 – 20:00

Prestižní moskevský soubor Russian Classical Ballet pod vedením slavné tanečnice Evgenie Bespalovové v Česku poprvé představí nové zpracování Labutího jezera. Těšit se můžete na skvělé sólisty v čele se dvěma mezinárodními tanečními hvězdami, realistickou scénografii a oslnivé modely.

Cena vstupenky: 790-1490 Kč
Labutí jezero v podání prestižního moskevského souboru v Praze
  • Adresa:
    Pernerova 652/55
    Praha 8 186 00

Labutí jezero je považováno za divácky nejatraktivnější dílo v repertoáru klasického tance. Jeho choreografie klade vysoké nároky na tanečníky – dvojí charakter představovaný čistotou postavy Bílé labutě a intrikami Černé labutě vyžaduje vysokou úroveň dramatického umění a virtuozity v interpretaci hlavní tanečnice, zejména ve dvou tancích ve druhém a třetím aktu. Dalším vrcholným okamžikem je oslnivý tanec malých labutí.

Prestiž a nadčasová proslulost díla vycházejí z hudebních motivů inspirovaných Čajkovským, ale i vynalézavé a expresivní choreografie Mariuse Petipy, která propojením lidského těla s pohyby labutě ukazuje jeho genialitu, choreografický potenciál a uměleckou kreativitu.
Soubor Russian Classical Ballet přináší tuto unikátní klasickou produkci s neuvěřitelně realistickou scénografií vytvořenou v proslulém Petrohradském ateliéru, kde se produkují scénáře například pro Velké divadlo v Moskvě, Mariinské divadlo v Petrohradu, Pařížskou operu nebo divadlo La Scala v Miláně.

Místo konání: Forum Karlín Praha
Pořadatel: Classic Stage