Osmý ročník divadelního festivalu Young for young v Mostě

31.10.2018 – 3.11.2018, 23:59

Tradiční divadelní festival zve všechny své fanoušky do Městského divadla v Mostě a Divadla rozmanitostí ve dnech od 31. října do 3. listopadu 2018. Festival nabídne celou řadu zajímavých a různorodých představení jak na Velké, tak na Komorní scéně.

Činoherní studio z Ústí nad Labem přiveze inscenaci podle legendárního Bradburyho románu 451 stupňů Fahrenheita. Městské divadlo v Mostě nabídne hru pro mládež, jejich rodiče, ale i všechny dospělé diváky Homevideo, tedy napínavou divadelní hru o dospívání a o tom, jak mohou sociální média a kyberšikana změnit normální život člověka. Skvělí klauni a performeři Filip Teller a Pavol Seriš zahrají divadelní stand-up o Češích a Slovácích Čecháčci a Čoboláci, z Brna zde bude hostovat BuranTeatr s ekonomickou komediální inscenací Kabaret U Vrtaného kolena aneb Rozbijte prasátka přátelé! Závěr festivalu bude patřit oblíbenému a jedinečnému souboru Cirk La Putyka a jejich divadelní novocirkusové básni Up End Down.

Studenti se mohou těšit na představení z pražské DAMU (Choroby mládí), z brněnského divadla Polárka (Naše třída) nebo na Činoherní studio Ústí nad Labem a jeho inscenaci Ronja, dcera loupežníka. V Divadle rozmanitostí se představí kladenské Divadlo Lampion (Pračlovíček), Jihočeské divadlo České Budějovice (Bruncvík aneb Jak lev do znaku přišel) a pražská Damúza s pohádkou pro nejmenší s názvem Moment. Soubor Divadla rozmanitostí připravil Pohádku na předpis pro nejmenší diváky a teenagerům se představí s autorskou inscenací o divoké jízdě mladého rebela napříč denním i nočním městem s názvem Bez keců a bez autorit!

V průběhu festivalu jsou také připraveny off programy – před každým večerním představením se mohou diváci těšit na vystoupení mladých umělců, na taneční a hudební vystoupení v převážném zastoupení mosteckých základních uměleckých škol. Na programu je také divadelní a improvizační workshop se zkušenou lektorkou brněnského souboru BuranTeatr Barborou Herucovou a pro nejmenší děti máme naplánovaný koncert kapely Nedloubej se v nose, složené z členů souboru Divadla rozmanitostí.

Umělecké vedení festivalu každý rok uděluje vybranému divadelnímu umělci cenu Forever young (tedy navždy mladý. V loňském roce byl oceněn pan Jiří Suchý. Je nám ctí, že v roce 2018 převezmou cenu Forever young paní Daniela Kolářová a pan Miroslav Středa.

Milí diváci, těšíme se na vás, a přejeme si, aby vám festival Young for young, jako projev autentické kultury, zprostředkoval hlubší a pestřejší zážitky a zkušenosti. Pevně doufáme, že se nám do všedního chaotického života podaří přinést trochu radosti, pravdy a lásky.

Více informací a rezervace vstupenek na www.divadlo-most.cz, nebo Facebooku Městské divadlo v Mostě.