Czech Design Week - International Design Festival

28.11.2018 – 2.12.2018, 23:59

Letošní Czech Design Week představí tvorbu předních designerů v Kongresovém centru Praha

Cena vstupenky: 150 Kč

V pořadí již 5. ročník Czech Design Week proběhne v termínu od 28.11 – 2.12.2018 v prostorách Kongresového centra Praha. Přehlídka designu představí na stovku českých a zahraničních designerů a svým návštěvníkům nabídne to nejlepší z českého skla, porcelánu, šperků, interiérového designu, design studií, dětského interiéru, originálních hraček, dále pak grafický design, umění, či průmyslový design.

Další autorská díla designérů budou k vidění ve více než dvaceti partnerských Design Store obchodech v centru Prahy.

„Prostory Kongresového centra jsme kromě bohatých prostor interiéru vybírali i kvůli historickému významu samotné budovy. Československo si připomíná 100 let od založení republiky a málokdo například ví, že právě zde probíhala v roce 1989 intenzivní jednání o uspořádání první svobodné československé vlády, republiky a také o podobě prvních svobodných voleb po listopadu 1989,“

Kongresové centrum Praha ukrývá nejen prostory pro výstavy, kongresy či konference, ale i nespočet uměleckých originálních děl, která mají v dnešní době nevyčíslitelnou hodnotu. Bohatě jsou zastoupena především díla textilní a sklářská, dále pak práce z kovu a volná díla malířská i sochařská. Velký důraz byl kladen také na design a provedení řemeslných a užitkových prvků.

Kongresové centrum Praha skrývá skvosty od sklářů Stanislava Libenského a Jaroslavy Brychtové - Žena s holubicí, malíře Cyrila Boudy, akademického sochaře Františka Víznera nebo sklářského výtvarníka Františka Procházky.

Kromě českých designerů podpoří festival i zahraniční autory. Tento rok navázal spolupráci s producenty Milan Design Week a Praze tak představí několik zajímavých expozic. „Instalace, která bude plně v rukou našich designéru, pojme přes třicet zahraničních umělců a bude převezena několika kamiony do Prahy,“ zmínila Gloria Gazzoldi, produkční týmu Milan Design Week. Další doprovodnou akcí CZDW bude Design fórum, konference o designu, která se uskuteční 30.11.2018.

Zásadní proměna festivalu probíhá také formou prezentace. „Od opuštěných domů se designéři nyní přesunou k paneláži v otevřeném prostoru,“ dodává ředitel festivalu.

www.czechdesignweek.cz
www.facebook.com/czechdesignweekcz
www.instagram.com/czechdesignweek
www.facebook.com/events/273302566528315