Festival otevřených sklepů – Sv. Martin pod Pálavou

10.11.2018, 10:00 – 11.11.2018, 15:00

Podzimní Festival otevřených sklepů zavítá do oblasti pod Pálavou. Přijďte ochutnat vína, která zde díky vápenitému podloží získávají jedinečné vlastnosti a chuť.

Cena vstupenky: 980 Kč

O víkendu 10. a 11. listopadu máte jedinečnou příležitost degustovat vína třicítky vinařů v pěti obcích pod Pálavou. V Horních Věstonicích, Dolních Věstonicích, Pavlově, Milovicích a Bulharech si můžete k degustaci vybírat z přibližně 300 vzorků vín. Zdejší vinice s výhledem na dominantu Moravy, druhohorní pohoří Pálavu, jsou místem se skutečným geniem loci. Nacházejí se v teplé a suché panonské oblasti a od ostatních poloh na Moravě se zásadně odlišují obsahem vápna v půdě. Právě vápenité podloží i unikátní klimatické podmínky dávají místním vínům nezaměnitelnou chuť. Do nevídané kvality tu vyzrává Ryzlink vlašský, ale vyniká také Rulandské bílé a Chardonnay.

V ceně dvoudenní vstupenky získáte degustaci všech festivalových vzorků, vstup do všech sklepů, tištěného průvodce s podrobnými medailonky vinařů, degustační skleničku, stylovou látkovou tašku, možnost využití festivalové autobusové dopravy mezi obcemi po celou dobu festivalu a vstup na vybrané akce doprovodného programu zdarma.