Navštivte sklárnu, kde vzniká i Český lev

1.8.2018 – 31.12.2018, 23:59

Rodinná sklárna Rückl nacházející se nedaleko Berouna je po celý rok otevřena návštěvníkům. Přijďte se podívat, jak se rodí křišťálové skvosty pod rukama mistrů sklářů a brusičů!

Sklárna Rückl, založená v roce 1846, posouvá tradiční české sklářství na novou úroveň. Rückl snoubí vznešenou krásu ručně foukaného a broušeného křišťálu s jedinečným designem a dokonalými detaily. Propojením toho nejlepšího z české historie, kultury a sklářského dědictví, Rückl přináší křišťálové kusy, které ztělesňují staletí tradice.

Díky své lokalitě v těsné blízkosti hlavního města a hradů Karlštejnu a Křivoklátu, je nižborská sklárna oblíbenou turistickou destinací.

Během prohlídek je každý z jednotlivých kroků výroby křišťálu vysvětlen, stejně jako umění ručního foukání, proces kontroly kvality a řemeslné mistrovství našich brusičů.

V areálu sklárny je i prodejna, která nabízí ucelenou nabídku výrobků sklárny. V srpnu dojde k rozšíření sortimentu o upomínkové předměty s logem sklárny čápa či logem Českého lva, jehož je Rückl hrdým výrobcem. Můžete si pořídit také zmenšeninu této krásné sošky od Ronyho Plesla, kterou letos poprvé obdrželi ti nejlepší čeští herci a filmaři.