Podívejte se k vinařům do sklepa a ochutnejte znamenité české víno!

2.9.2018, 9:00 – 21:00

Pokud máte rádi víno, chcete zažít atmosféru vinných sklepů a dozvědět o českém víně více než jen z etikety, pak se vypravte 1. září na akci – Otevřené sklepy Českého středohoří.

Cena vstupenky: 250 Kč

Vinařská akce s ryze rodinnou atmosférou navazuje na velmi úspěšný loňský první ročník. Své sklepy otevřou veřejnosti vinaři z Velkých a Malých Žernosek, Žalhostic, Třebívlic a Lovosic. Čekají na vás celodenní prohlídky a ochutnávky skvělých vín přímo ve vinařských sklepích v Žernoseckém vinařství, Vinařství sv. Tomáše, Vinařství Porta Bohemica, Johann W – zámecké vinařství Třebívlice, Víno Hrabkovský, Rodinné vinařství Mikulenkovi, Vinum Celebratum nebo vinařství Antonín Hrabkovský mladší.

Od samotných vinařů se dozvíte zajímavosti o výrobě vín, čeká vás plavba po Labi, řada míst s občerstvením i čerstvý burčák. Připravena je také rozšířená autobusová doprava a přívozy, které budou turisty mezi jednotlivými sklepy převážet.

Hlavní pokladna a ústředí akce je ve Velkých Žernosekách a vinaři se na vás těší mezi 9. – 20. hodinou. Dalšími startovními body jsou vlaková zastávka Lovosice město, vinařství Pod Radobýlem, u sv. Tomáše nebo v Třebívlicích Johann W. Za startovné 250,- Kč dostanete skleničku, nosičku, mapu, vodu, jízdenku na autobus mezi vinařstvími a přívoz.

Na akci přijeďte vlakem nebo lodí z Ústí nad Labem.

Více na www.ceskestredohori.info