Druhý zářijový víkend ožije Mikulov Pálavským vinobraním

7.9.2018 – 9.9.2018, 23:59

Několik desítek tisíc návštěvníků opět zavítá od 7. do 9. září do města s vůní jihu užít si krásné babí léto, hudební hvězdy všech žánrů a víno místních vinařů. Atmosféra 71. ročníku Pálavského vinobraní bude jako vždy jedinečná.

Kouzlo Mikulova spolu s bohatým třídenním programem láká návštěvníky na gastronomické a vinné zážitky. Vinobraní proběhne mezi 7. a 9. zářím.

Vinobraní je především oslavou vína a práce vinařů. Návštěvníci si mohou užít víno v mnoha jeho podobách na všech místech Mikulova. Po celé tři dny potrvá v zámeckém sále Národní soutěž vín mikulovské vinařské podoblasti s veřejnou ochutnávkou více než 500 vzorků nejlepších vín, vše za doprovodu cimbálové muziky.

Šest hudebních scén a několik desítek hudebních hvězd a účinkujících různých žánrů přijede i letos bavit návštěvníky Pálavského vinobraní. V pátek vystoupí stand-up komik a kouzelník Richard Nedvěd či Milan Peroutka s Perutěmi. Vrcholem večera na náměstí bude vystoupení Yo Yo Bandu a v amfiteátru zazáří Aneta Langerová a Divokej Bill. Sobota bude na náměstí patřit tradičním cimbálovým muzikám, lidovým soborům, ale i stand-upu Lukáše Pavláska nebo Petře Janů. Amfiteátrem se rozezní hudba Adama Mišíka, Ediie Stoilow, Tony Graves a vše roztančí Vojta Dyk & B-Side Band. Pohodovou neděli zajistí Lenka Filipová.

Jedinečnou atmosféru ocenil i prestižní britský The Guardian, který čtou čtenáři po celém světě, když Pálavské vinobraní zařadil mezi 20 nejlepších tradičních festivalů Evropy.

Nenechte si ujít svátek vína v malebných kulisách města pod Pálavou. Více na www.palavske-vinobrani.cz