DESETIDENNÍ CHARITATIVNÍ HAPPENING TERIBEAR HÝBE PRAHOU aneb Prima den s medvědem Je za dveřmi!

6.9.2018 – 15.9.2018, 23:59

Čtvrtý ročník charitativního happeningu s názvem TERIBEAR HÝBE PRAHOU aneb Prima den s medvědem, se uskuteční od čtvrtka 6. 9. do soboty 15. 9. 2018 na vrchu Vítkov, poblíž Národního památníku. Desetidenní charitativní nonstop happening pořádá Nadace Terezy Maxové dětem.  V loňském roce podpořilo tuto charitativní akci přes 12 000 lidí. Ti, kteří přišli na vrch Vítkov, společnými silami naběhali nebo nachodili úžasných 226 286 kilometrů. Celková částka, která se díky jejich pohybu a touze pomáhat vybrala, byla neuvěřitelných 11 314 320 korun!

„Letos nás čeká již čtvrtý ročník a chci věřit, že bude i tentokráte mimořádně úspěšný. Těší nás, že si princip akce, konkrétní pomoc dětem i TERIBEAR okruh oblíbili jak jednotlivci, tak rodiny i firmy a unikátní atmosféru zažívají od miminek po prababičky,“ říká Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem.

Delší okruh pomoci

Oproti loňskému roku došlo k několika změnám. Tou první je prodloužení trati, okruh na Vítkově měří 1 500 kilometrů. „Velmi nás těší zájem veřejnosti a všech, kteří chtějí pomáhat. Vzhledem k narůstajícímu počtu účastníkům jsme se rozhodli prodloužit trať a tím zajistit větší komfort pohybu na trati,“ říká Terezie Sverdlinová. Každý zdolaný kilometr podpoří partneři částkou 30 korun. Je na každém, aby si vybral, komu konkrétně z 10 příběhů věnuje své naběhané nebo nachozené kilometry, které se promění ve finanční pomoc.

TERIBEAR nehýbe jen Prahou, ale také Mladou Boleslaví!

Díky ŠKODA AUTO a.s., která je již po čtvrté generálním partnerem happeningu, je možné pomáhat i v Mladé Boleslavi. „Pomoc znevýhodněným dětem je jedna z hlavních priorit společenské odpovědnosti ŠKODA AUTO, a proto se již počtvrté stáváme hrdým generálním partnerem této unikátní sportovně-charitativní akce, kde není zdaleka tak důležitý předchozí trénink jako snaha pomoci,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO odpovědný za oblast řízení lidských zdrojů. „Postavte se s námi na start a každým zdolaným kilometrem pomáhejme těm, kteří potřebují zdolat nepřízeň osudu. Letošní novinkou je přátelské klání mezi Prahou a Mladou Boleslaví, které se uskuteční na TERIBEARŮV šťastný den, a to ve středu 12. září. Zdolávat kilometry budeme pro děti z dětských domovů Mladá Boleslav, Potštejn, Broumov a Holice z okolí Kvasin, “ dodává. Jednodenní formát akce se uskuteční v krásném areálu lesoparku Štěpánka.

Rodinné a firemní týmy

Do charitativního happeningu se mohou, stejně jako v předchozích ročnících, registrovat i rodinné a firemní týmy. Firemní tým, který bude sbírat kilometry pomoci, sestaví i jeden z partnerů akce, ING bank: „Těší mě, že pokračujeme v tradici a letos počtvrté jménem ING Bank podpoříme akci Teribear hýbe Prahou. Osobně se velmi těším i na to, že se spolu s ostatními kolegy zapojím do Zaměstnaneckého odpoledne, které pořádáme pro naše zaměstnance, abychom naběhali na Vítkově co nejvíce potřebných kilometrů potřebných pro děti. Máme ambici v tomto roce jménem ING Bank týmu překonat hranici 2 000 kilometrů,“ říká Veronika Němcová zodpovědná ze společenskou odpovědnost v ING Bank.

O AKCI

TERIBEAR HÝBE PRAHOU aneb Prima den s medvědem je nonstop charitativní happening, kterého se může zúčastnit každý, kdo chce svým pohybem přispět na dobrou věc. Nezáleží přitom na věku, fyzické kondici nebo čemkoliv jiném. Důležitá je chuť pomoci. Nonstop, tj. v kteroukoli denní či noční hodinu, po dobu deseti dnů od 6. do 15. září má každý příležitost udělat dobrý skutek, a to i opakovaně. Stačí se jen registrovat, pořídit si čip a přijít si zaběhat nebo se projít na vyznačený okruh na vrchu Vítkov v Praze. Za každý kilometr, který je na trase dlouhé cca 1,5 km zdolán, věnují partneři akce 30 Kč na podporu konkrétních příběhů či projektů Nadace Terezy Maxové dětem. Čip, který je podmínkou účasti, jednak počítá uběhnuté nebo ušlé kilometry a zároveň umožňuje opakovanou účast po celou dobu trvání akce. Čip stojí pro dospělého 200 Kč, pro dítě do 12 let 100 Kč. Koupí čipu podporujete charitativní aktivity nadace. Čip je možné zakoupit buď on-line na www.teribear.cz nebo v místě konání akce – kdykoli od 6.9 do 15.9. Každý z účastníků si též může vybrat na jaký konkrétní příběh půjde či poběží a tím pro něj získá finanční pomoc. Kompletní seznam příběhů je uveden na www.teribear.cz v sekci Komu pomáháme.

Posláním Nadace Terezy Maxové dětem je pomoc opuštěným a znevýhodněným dětem. Díky štědré podpoře dárců z řad firem a veřejnosti získává finanční prostředky na svou činnost už téměř dvacet let.

TERIBEAR HÝBE PRAHOU aneb Prima DEN S MEDVĚDEM

Kdy: 6. – 15. 9. 2018 - NONSTOP

Kde: Vrch Vítkov. Stanovený okruh měří přibližně 1,5 km.
Jak: Pomocí TERIBEAR čipu se vám budou načítat kilometry dosažené na určeném TERIBEAR okruhu. Kilometry se zaznamenají na vaše elektronické konto, takže máte přehled, jak jste pomohli. Čip za 200 Kč koupíte buď on-line na stránkách www.teribear.cz nebo na startu a tím podpoříte dobrou věc. Styl zdolání trasy nerozhoduje, zda půjdete nebo poběžíte, je na vás, důležitá je touha pomáhat :) Více informací naleznete na www.teribear.cz