Výstava Czech Nature Photo - Národní zemědělské muzeum

30.5.2018 – 31.10.2018, 23:59

Multižánrové centrum zaměřené na fotografii Czech Photo Centre organizuje již více než dvacet let prestižní novinářskou soutěž Czech Press Photo, ve které sdružuje nejlepší české a slovenské fotografy, kteří každoročně přinášejí obrazové svědectví o událostech napříč celým světem. 

V roce 2017 založilo novou soutěž Czech Nature Photo, prostřednictvím které chce ukázat přírodu celého světa tak, jak ji vidí čeští a slovenští fotografové. V roce 2017 proběhl pilotní, nultý ročník.

Národní zemědělské muzeum se v roce 2018 stalo partnerem kategorie „České zemědělství a venkov“. Fotografická soutěž pod křídly renomované agentury se současně stala jednou z událostí jubilejního roku muzea, které bylo založeno právě před 100 lety.

Představujeme vítězné a nominované fotografie kategorií „České zemědělství a venkov“ a „Český les“ a vybrané práce zemědělské kategorie na téma „Pohled do krajiny zemědělce“.

Kategorie „České zemědělství a venkov“ v rámci fotosoutěže s přírodní tematikou navíc umožňuje upozornit na význam zemědělství jako součásti péče o krajinu, vodu, půdu, hospodářská, ale i volně žijící zvířata.