K-POP Contest 2018

22.7.2018, 13:00 – 18:00

Už tuto neděli se naskytne asi tisícům diváků velkolepá podívaná: v již tradičním prostředí Národního domu na Vinohradech se od 13. hodin uskuteční osmý ročník K-POP Contestu, taneční a pěvecké soutěže v korejském popu. Pod záštitou korejského velvyslanectví v Praze čeká 14 finalistů tuhý boj o vysněnou poctu - reprezentovat Českou republiku na světovém finále K POP World festivalu v Koreji.
Zopakujeme si tak zimní senzaci z Olympijských her? Přivezou Češi z Koreje zlato stejně jako Ester?!

Cena vstupenky: 200,- Kč Kč

Tak, jak roste oblíbenost K-POPu, zvyšuje se každým rokem i náročnost soutěže. O stoupající prestiži K-POP Contestu svědčí i účast významných porotců a hostů, ze kterých jmenujme např. špičkovou choreografku a tanečnici Park Jun Hee, která je ve svém oboru vyhledávanou celebritou. Jejich služeb využívají např. Shinhwa, Bi Rain PSY a další. Z Koreje přiletěli hodnotit české soutěžící ale i hip-hoper a rapper Cross KC, nebo zpěvačka Jane J, mimo jiné bývalá členka K-POP dívčí skupiny See U.
Z českých odborníků v porotě usednou tanečnice, choreografka a moderátorka Kisa Pivodová, nebo zpěvák a hudebník Michal Škrabák, partner herečky Kristýny Janáčkové, která si jako každý rok akci nenechá ujít.
Obstát před porotou tak nebude letos vůbec jednoduché. Soutěž již tradičně moderuje Ivo Neuwirth, známý sportovní komentátor.

Pořádající sdružení Czech Hallyu Wave postupně vybrušuje původně skromnou akci do podoby, kdy dnes lze říci, že K-POP Contest má své pevné místo v hudebním kalendáři a úspěšně propojuje kultury České i Korejské republiky. Letošní ročník má ty nejlepší předpoklady navázat na úspěchy let předchozích, kdy čeští vítězové následně uspěli i v celosvětovém finále. Česká skupina O.M.G se stala dokonce celosvětovým vítězem!

Přijďte se i vy v neděli přesvědčit, že korejský pop již dávno není jen exotickou odnoží světové scény, ale že si v Česku již zaslouženě vydobyl svou pozici.