Fotografická výstava Mizející život venkova - Národní zemědělské muzeum

1.7.2018 – 31.10.2018, 23:59

Poznejte s námi světla a stíny české vesnice, jak je svým objektivem zachytil Stanislav Kožený. Nová výstava představuje výběr z fotografického souboru dokumentujícího českou vesnici. 

Využitím prvků světla, stínu a barvy k vytváření abstraktní emotivní fotografie nám autor přibližuje život venkova, který již brzy nenávratně zmizí z našeho povědomí.

Stanislav Kožený se narodil roku 1948 v Karlových Varech, v roce 1988 ukončil studium fotografie na Institutu výtvarné fotografie při Slezské univerzitě v Opavě. Dlouhodobě se věnuje krajinářské, portrétní a dokumentární fotografii. Tak vznikly soubory krajin, soubor portrétů osobností výtvarného směru, dokumentární soubor z cyklu karlovarské čtvrti Rybáře, série fotografií z Karlovarského filmového festivalu, soubor fotografií z prostředí jazzové hudby. V poslední době se věnuje fotografování krajiny v Českém středohoří a dokumentování české vesnice. Po roce 1990 vstupuje do Unie výtvarných umělců a vykonává tzv.svobodné povolání jako fotograf.