Britská senzace alt-J konečně poprvé v Brně

12.8.2018, 20:00 – 22:00

Britská skupina alt-J se po loňském headlinování Pohody a letošním vyprodaném pražském koncertě ve Foru Karlín vrací zpět do České republiky na svůj vůbec nejintimnější koncert s velmi omezenou kapacitou. Jednu z nejúspěšnějších kapel současnosti si tentokrát užijí moravští fanoušci. Kapela rozezní brněnské Sono Centrum 12. srpna.

Cena vstupenky: 990 Kč

Vstupenky za 990 Kč budou v prodeji na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketpro od středy 27. června 10:00.

Trojice z Leedsu a držitelé prestižní Mercury Prize za svou první desku An Awesome Wave prorazili v roce 2012 i díky úspěšnému singlu Breezblock. Na své úspěchy navázali za dva roky další skvělou deskou This Is All Yours, která hned dobyla vrchol britské hitparády. Aktuální neméně povedená nahrávka s názvem Relaxer nabízí výrazné hity jako In Cold Blood, v jejímž klipu uslyšíte i hlas Iggyho Popa, nebo skladbu Deadcrush.

Obě pecky zazněly ve vyprodaném Foru Karlín, kde alt-J předvedli svou mistrovskou show, kterou před koncertem pro iDNES.cz popsal jeden ze dvou hlasů alt-j Gus Unger-Hamilton následovně: „Chceme být průkopníky koncertních audiovizuálních zážitků. Když už promýšlíme naše desky i klipy do detailu, tak to chceme dělat i s živými vystoupeními.“ 

alt-J nesledují trendy ani pravidla. Jsou pokaždé svěží a originální. Jejich nepředvídatelnost si oblíbili fanoušci alternativní hudby po celém světě, popověji ladění zase oceňují jejich chytlavé melodie a silné refrény. Písně o lásce, ztrátě i smrti zazní tentokrát v brněnském Sono Centrum. Půjde o doposud nejintimnější tuzemský koncert alt-J s velmi omezenou kapacitou. Už teď je jasné, že můžeme očekávat nezapomenutelný zážitek.