Výstava „Překvapení“ seznamuje papír jako materiál, ze kterého mohou být svítidla, hračky, nábytek, šperky a doplňky do interiéru

1.7.2018, 10:00 – 28.9.2018, 21:00

Výstava „Překvapení“ opět přináší do regionu svěží vítr z oblasti designu a produktů z papíru. Výstava seznamuje papír jako materiál, ze kterého mohou být svítidla, hračky, nábytek, šperky a doplňky do interiéru. Výstavu do dnešního dnes shlédlo více jak 600 návštěvníků a můžete ji v galerii SUPERMARKETwc v centru Karlových Varů navštívit až do 28.  9. 2018 každý všední den od 13 do 18 hodin.

V průběhu Karlovarského filmového festivalu bude galerie otevřena každý den i o víkendech od 10 hodin do 21.00 hodin.

Na výstavě se představily značky jako Lepschy ( Monika Lepschy), jejichž autorka se zabývá šperkem a sklidila ocenění v evropské i americké módní soutěži. Zúčastnila se díky tomu špičkových workshopů, které ji posunuly zase dál. V současné době se věnuje výrobě oděvních doplňků zejména kožených a navrhuje oděvy na zakázku ve své dílně v Praze.

Křehká přání z kvalitních italských papírů a světelné instalace do interiéru představí značka  Porigami ( Tereza Hradílková). Několik let Tereza žila v Asii,  kde začala experimentovat s papírem, japonsky  GAMI. Její výrobky jsou založeny na uměleckém řemesle. Porigami  obdrželo Special mention FEDRIGONI TOP AWARD 2017 a vyhráli pražské kolo T-Mobile Rozjezdů Roku v roce 2014. Autorka Porigami nám prozradila: „Výroba jedné kolekce křehkých obrázků na motivy světových metropolí trvá i dva měsíce“.

RELU (Lucie Poubová) je značka výrobků, které si zakládá na filozofii Zero waste. Její hlavní vizí je upozornit na množství odpadů, které vznikají, motivovat k jeho snížení či kreativnímu využití. Designové kabelky, batohy a psaníčka  jsou vyrobena z papírových pytlů od potravin z bezobalových obchodů. RELU organizují i skvělé workshopy, kde si můžete kabelku navrhnout, vyrobit a potisknout sami.

Papírová lepenka je základem hravých minimalistických a bílých výrobků Unlimited design ( Michaela  Horáčková), které jsou převážně pro děti, ale dají se využít i jako dekorace do interiéru, kavárny nebo např. odpočinkové zóny pro děti a rodiče. Navíc si je děti mohou pokreslit a vybarvit. „Když něco potřebuji, vyrobím si to,“ říká Michaela Horáčková z Unlimited design. Lampshado (Simona Tomášková Gleissnerova) je značka plná inspirace, jak osvěžit svou domácnost výjimečným designovým kouskem. Papírové lampy a objekty jsou zajímavou alternativou a když vás náhodou přestanou bavit, dají se i přeskládat trochu jinak.
Papelote je originální české papírnictví, v němž papír není pouhým podkladem pro psaní, ale materiálem plným chutí, vůní, tvarů, zvuků a barev. Papelote nabízí široký sortiment originálních sešitů, bloků, balících papírů, penálů, obalů na knihy, plstěných výrobků a dalších produktů, které jsou vyrobeny v Čechách z ekologicky šetrných materiálů.

Firma Fedrigoni patří mezi největší evropské výrobce papírů a zaměřuje se na výrobu exkluzivních kreativních papírů. Firma podporuje inovace v designu pořádáním a podporou mezinárodních designérských soutěží. Propojuje tím  celosvětovou komunitu designérů, které svými papíry inspiruje a pomáhá jim posouvat hranice v navrhování i v oblasti výrobních technologií. Inspirativní vzorníky papírů, které se běžně dostávají do rukou jen designérům a tiskařům, si nyní zde můžete prohlédnout i vy.

 „Výstava Překvapení představuje papír jako materiál, který je plný hry, originální tvořivosti a právě překvapení…  Značky, které představujeme založili lidé, kteří se nebojí experimentovat a jít si za svým snem.Výstava je plná nápadů co se dá dělat z papíru
a jsem sama zvědavá, čím vším nás všechny inspiruje,“
zve návštěvníky Tereza Vlašímská, ředitelka spolku PROTEBE live, který galerii provozuje.

Vstupné dobrovolné. Podpořit nás můžete na www.supermarketwc.cz (ikonka štědrého prasátka. Děkujeme.)