Podcast Welcome to Night Vale obsadí znovu Divadlo U Hasičů!

5.2.2019, 20:00 – 21:00

Welcome to Night Vale, jeden z nejstahovanějších podcastů na světe, se chystá na další světovou tour, v rámci které se vrátí i do Prahy. Divadlo U Hasičů se znovu může těšit na novou nevyzpytatelnou inscenaci, jenž bude stejně napínavá jako předešlá, o které The New York Times napsaly, že je tak pozoruhodná, jako kdyby si ji na lokální rádiovou stanici odskočil napsat David Lynch nebo Stephen King. V Praze se představí 5. února 2019 a lístky budou v prodeji od 18. června za 590 Kč.

Nové představení Welcome to Night Vale 2018 / 2019 World Tour nás znovu přivede do surreálné pouště a města Night Vale, kde se odehraje další napínavý příběh. Novou hru napsal Joseph Fink a Jeffrey Cranor a jedná se o zbrusu nové představení, které se zatím ještě ani neobjevilo jako podkast. Bude přístupné jak zarytým fanouškům tak i novým posluchačům. Aktuální hra představí rozmanité drama formou komunikativní rádiové show, která bude pokračovat v tradici Night Vale a zapojovat do příběhu i diváky. Na konci každé show se tak odhalí další tajemství ze světa Night Vale…
 
S tour se můžeme těšit tradičně na herce Cecil Baldwina představujícího Cecila – hlas Night Vale, Symphony Sanders jako Tamiku Flynn a Meg Bashwiner jako Deb i Emcee. Během show se také dočkáte hudby od Disparition a speciálního záhadného hudebního hosta „The Weather“.
 
Joseph Fink společně s Jeffrey Cranorem vytvořili podcastovou série Welcome in Night Vale v roce 2012. V červenci roku 2013 se jejich podcast stal s 2.5 miliony staženími nejstahovanějším mluveným slovem na iTunes a pokořil tak velmi úspěšné pořady jako Radiolab nebo This America Life. Díky tomuto úspěchu se autoři rozhodli proměnit poslechovou sérii na živé představení, se kterým objeli už přes tři sta vystoupení ve více jak šestnácti zemích světa. Oba autoři napsali také dva dva bestsellery navazující na podcástové série (Welcome to Night Vale a It Devours!). V budoucnu se oba budou podílet na připravované televizní adaptaci pockastů pro televizní stanici FX.