RockOpera RiverFest 6

13.7.2018 – 14.7.2018, 23:59

Čeká vás největší ročník RockOpera RiverFestu. Vystoupí RockOpera Praha, Vlasta Redl nebo České srdce.

Divadlo Milana Steigerwalda a Pavly Forest RockOpera Praha se opět představí jako headliner tradičního RockOpera RiverFestu. Šestý ročník festivalu ale zdaleka nenabídne jen ji. Během let se natolik rozrostl, že letos potrvá hned dva dny, během nichž se na dvou pódiích vystřídá víc jak šestnáct kapel a interpretů.
 
Areálem Tábořiště u Karla v Českém Šternberku nezazní 13. a 14. července jen hudba klubových skupin, ale také velkých zavedených jmen. Mezi očekávané vystupující letošního RockOpera RiverFestu spadají hvězdy jako Vlasta Redl, České srdce, Turbo, Luboš Pospíšil nebo čím dál populárnější pražští metalisté D.N.A..
 
„Na Sázavě je krásně. Její nádherná příroda v létě láká každého,“ říká zpěvačka, libretistka a výkonná ředitelka RockOpery Praha Pavla Forest o malebném prostředí, kde se festival bude konat.
 
RockOpera Praha si na letošní ročník festivalu připravila koncertní průřez celou svojí kariérou. Nezahraje jen osvědčené hity z klasických rockových oper jako Antigona, Oidipus Tyranus nebo Faust, ale také novinky z hitu letošní sezóny, hororového Vymítače. 
 
Akce ani tentokrát neupustí od zviditelňování kvalitních klubových kapel. Objeví se mezi nimi například rockoví Čardáš klaunů, pop-punkoví Covers For Lovers, gothici Serpencia, metalisté MetalCraft nebo rockeři Lemmingway.
 
„Myslím si, že je potřeba nehledět tolik na žánry a proslavenost interpretů a pozvat kapely, které mají různé fanouškovské základny. I RockOpera Praha je taková, že spojuje lidi různých názorů a odlišného hudebního vkusu. Stejně jako její muzika propojuje různé žánry,“ dodává Pavla Forest.
 

Místo konání: Český Šternberk, Tábořiště u Karla