Džemfest zveřejnil program, návštěvníky zaplaví lavina hitů

19.10.2018, 12:00 – 23:00

Oblíbený festival Džemfest si letos užijí hlavně ti fanoušci, kteří si rádi zazpívají refrény známých písní. Zveřejněný program totiž nabízí hitové kapely Chinaski, O5 a Radeček a zpěváka Sebastiana. Všechny tři hlavní hvězdy festivalu patří aktuálně k nejhranějším interpretům v českém éteru. Džemfest se uskuteční v pátek 19. října v Domě kultury Šumperk.

Ještě než festival program zveřejnil, prodával vstupenky za poloviční cenu v rámci akce Zajíc v pytli. Přesto, že lidé neznali jména účinkujících, skoupili takto přes čtyři stovky vstupenek.

Odtajněný program nabídne například jednu z nejslavnějších českých kapel posledních dvaceti let – Chinaski. Ta přijede v nové sestavě, ve které v našem regionu ještě nevystupovala. „I přes personální změny zažívá parta kolem Michala Malátného veleúspěšné období. Při podzimním turné vyprodali sportovní haly a daří se i jejich novým písničkám. Koncert Chinaski na Džemfestu bude mimořádnou událostí,“ slibuje za pořadatele Tomáš Drenka.

Známé písně budou znít velkým sálem Domu kultury také při koncertu zpěváka Sebastiana, jehož singly Toulavá, Náhradní díly nebo Záchranný bod patří mezi největší hity současnosti, nebo při vystoupení domácích oblíbenců O5 a Radeček, kteří v poslední době na sebe upozornili filmovou hudbou k úspěšné komedii Špindl nebo záštitou nad charitativním projektem České televize Pomozte dětem.

Džemfest dá prostor také vynikajícím kapelám z našeho regionu. Posluchačům se představí ostřílená kapela Vlny ze Zábřeha, a pak také aktuální vítěz soutěže Objev radia Haná.

Džemfest kromě hlavního večírku v pátek 19. října chystá nabitý doprovodný program. Ten se uskuteční například v kině Oko a městské knihovně.

Vstupenky na festival, který je držitelem prestižní Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury, jsou již v prodeji v pokladně DK Šumperk nebo online na www.dzemfest.cz.