DAS SOMMERKINO zve opět v Praze i Brně do letního kina

6.6.2018 – 30.8.2018, 23:59

Již čtvrtý ročník letní minipřehlídky německy mluvených filmů DAS SOMMERKINO zpříjemní letní večery v Praze a v Brně. Od 6. června až do konce srpna na diváky v hlavním městě čeká 14 snímků a v Brně 10 snímků z Německa, Rakouska a Švýcarska, které slavily úspěch na minulých ročnících festivalu DAS FILMFEST.

Na programu bude mimo jiné film Egon Schiele (Egon Schiele – Tod und Mädchen), který vypráví příběh jednoho z nejprovokativnějších vídeňských umělců své doby. Za zmínku stojí i historické drama inspirované skutečným osudem Mlha v srpnu (Nebel im August) s předním německým hercem Sebastianem Kochem, které získalo Bavorskou filmovou cenou 2015 za nejlepší režii. V thrilleru Fatiha Akina Odnikud (Aus dem Nichts), pojednávajícím o pomstě a spravedlnosti, exceluje Diane Kruger, která za roli Katji dostala na festivalu v Cannes Palmu za nejlepší herečku a později i nominaci na Zlatý glóbus. Pozornosti diváků by neměl uniknout ani opulentní film Před ranními červánky (Vor der Morgenröte) o slavném rakouském spisovateli Stefanu Zweigovi nebo cenami ověnčený švýcarský snímek Boží pořádek (Die göttliche Ordnung).

 V hlavním městě proběhnou filmové projekce Das Sommerkino v Kampusu Hybernská (červen), ve Stromovce v Containallu (červenec) a na zahradě dejvické Klubovny (srpen). Brněnské Das Sommerkino se koná ve spolupráci se spolkem Noční Motýl v Letním kině Brno-střed. Všechny filmy budou uvedeny v původním znění s českými či anglickými titulky. Vstup na všechny pražské projekce je volný. V Brně zaplatí diváci zvýhodněné vstupné 50 Kč. Program a další informace jsou k dispozici na www.dasfilmfest.czwww.facebook.com/dasfilmfest.

PROGRAM Praha

Kampus Hybernská - vždy ve 22:00

  1. 6. - FINSTERWORLD
  2. 6. - BULVÁR SCHÖNEFELD
  3. 6. - NEJLEPŠÍ ZE VŠECH SVĚTŮ
  4. 6. - DIVOKÁ

Containall Stromovka - vždy ve 21:30

  1. 7. - AXOLOTL OVERKILL
  2. 7. - EGON SCHIELE 
  3. 7. - POZDRAVY Z FUKUŠIMY 
  4. 7. - ZVÍŘATA
  5. 7. - MLHA V SRPNU

Klubovna - vždy ve 21:00

  1. 8. - PŘED RANNÍMI ČERVÁNKY
  2. 8. - BOŽÍ POŘÁDEK

15.8. - ODNIKUD

22.8. - STÁT VS. FRITZ BAUER

  1. 8. - DIVOKÁ MYŠ

PROGRAM Brno:

Letní kino Brno-střed - vždy ve 21:30

  1. 7. - NEJLEPŠÍ ZE VŠECH SVĚTŮ
  2. 7. - ZVÍŘATA
  3. 7. - EGON SCHIELE
  4. 7. - POZDRAVY Z FUKUŠIMY 
  5. 7. - B-MOVIE

vždy ve 21:00

  1. 8. - DIVOKÁ MYŠ
  2. 8. - FREISTATT
  3. 8. - VILA TUGENDHAT
  4. 8. - ODNIKUD
  5. 8. - DÁREK BOHŮ

 

Přehlídku tradičně spolupořádají Goethe-Institut, Rakouské kulturní fórum v Praze a Švýcarské velvyslanectví v Praze.