Hostínský chřest - Národní zemědělské muzeum
14.6.2018
Chřest je v poslední době velmi módní zelenina, ale před lety ji mívaly naše babičky téměř na každé zahrádce. Přijďte se naučit připravit chřestovou polévku, chřest marinovaný a smažený, chřestové rizoto s lososem nebo ty nejlepší omáčky ke chřestu.
Budete vařit:
- Marinovaný chřest, pošírované vejce a bazalkové pesto
- Chřestová polévka s krutony a lososovým kaviárem
- Pečený hovězí pupek, smažený chřest a bernská omáčka
- Chřestové rizoto s pečeným lososem
- Chřest s opraženou strouhankou, holandskou a choron omáčkou
Lektor: Radek David, Executive chef restaurací La Veranda, Babiččina zahrada a The Bistro, letitý člen Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR, Kuchař roku 2002