Hostínský chřest - Národní zemědělské muzeum

14.6.2018

Chřest je v poslední době velmi módní zelenina, ale před lety ji mívaly naše babičky téměř na každé zahrádce. Přijďte se naučit připravit chřestovou polévku, chřest marinovaný a smažený, chřestové rizoto s lososem nebo ty nejlepší omáčky ke chřestu.

Budete vařit:

  • Marinovaný chřest, pošírované vejce a bazalkové pesto
  • Chřestová polévka s krutony a lososovým kaviárem
  • Pečený hovězí pupek, smažený chřest a bernská omáčka
  • Chřestové rizoto s pečeným lososem
  • Chřest s opraženou strouhankou, holandskou a choron omáčkou

Lektor: Radek David, Executive chef restaurací La Veranda, Babiččina zahrada a The Bistro, letitý člen Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR, Kuchař roku 2002