Open Air Program Hradec Králové 2018

22.6.2018 – 29.6.2018, 23:59

19. ročník jedné z největších přehlídek neprofesionálního a nezávislého divadla ve střední Evropě proběhne od 22. do 29. června. Letošní ročník nabídne návštěvníkům desítky divadelních, hudebních a doprovodných produkcí. 

Těšit se tak můžete na činohru, alternativní divadlo, tanec a performance, improvizaci, stand-up comedy, autorská představení, pohádky nebo loutkové divadlo. Veškerý program bude probíhat na 14 otevřených scénách v rámci historického centra města.

Letošní 19. ročník nabídne absurdní komedii Divoké historky v podání Divadla Tramtarie, kreaci na pomezí stand-up comedy a divadla Čecháčci a Čoboláci Filipa Tellera a Pavola Seriše, Divadlo Spektákl specializující se na klasické tituly české i světové literatury tentokrát s Dostojevského Uražení a ponížení, site-specific inscenaci Václava Havela Moc bezmocných v provedení angažovaného Divadla Feste nebo Studio Damúza s vrcholným a stále aktuálním textem české literatury Maryša LIVE, kde se v roli Lízalky představí Vanda Hybnerová. Ani letos nebudou chybět stálice jako Vosto5, Divadlo Bufet nebo UMSKUP. V rámci hudebního programu přivezou své nezaměnitelné hity Opak Dissu, Lazer Viking nebo Tomáš Palucha. Novinkou letošního ročníku jsou tzv. živé hry. Veřejné hraní počítačových her Limbo nebo Chuchel živě doprovodí kapela DVA i DJ Ventolin.