MOST 20.0 - Sousedská slavnost poprvé na mostě

2.6.2018, 10:00 – 22:00

Zveme Vás na celodenní sousedskou slavnost. Mánesův most bude poprvé ve své historii otevřen kultuře a setkávání! V sobotu 2. června se přímo na mostě koná oslava sousedství mezi Čechy a Němci. Namísto aut a tramvají si na mostě užijete koncerty, divadlo, diskuse, workshopy, ochutnávky a můžete si také zahrát fotbal s výhledem na pražské dominanty!

Přímo na Mánesově mostě a na jeho obou koncích se v sobotu 2. června představí přední české i německé kapely jako KRAFTKLUB (DE) a Mydy Rabycad (CZ), Itchy (DE), Never Sol (CZ), Xavier Darcy (DE), Ondřej Ruml (CZ) a další.

Oslavy pořádá Česko-německý fond budoucnosti k výročí 20 let od svého založení. Za tu dobu bylo realizováno více než 10 300 společných projektů, díky nimž se Češi a Němci setkávají, mohou vzájemně poznávat svůj svět, kulturu i dějiny. Česko-německý fond budoucnosti rozdělil přibližně 57 miliónů eur. Většina prostředků plynula na podporu škol a mládeže, další část pak podpořila kulturní projekty, partnerství obcí a zájmových sdružení, dialogy a vědecké projekty, obnovu památek, publikační činnost a sociální projekty pro národnostní a jiné menšiny. Především se fond podílel na odškodnění obětí nacismu.

Přijďte se připojit a oslavit to s námi.
Více informací o programu oslav najdete na webu: www.most20.cz

Sledujte nás také na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1813889222252258/