OLGO, OLINO, OLÁSKU!!! - Činoherní klub

24.6.2018, 19:30 – 21:30

Na takové skále jsem byl, sedě na vlastních nohou nemaje pro nikoho slova, ani zájmu, ani hany.

OLGO, OLINO, OLÁSKU!!! - Činoherní klub
  • Adresa:
    Ve Smečkách 26
    Praha 1 11000

O inscenaci
Divadelní inscenace Olgo, Olino, Olásku vzniká jako první projekt autorského dua Lucie Palonciové a Anety Fodorové na motivy knižní předlohy Český román z pera české spisovatelky a herečky Olgy Scheinpflugové.
Životní příběh Olgy Scheinplugové odkrývá umění jako životní cestu, povinnost a osud. V jejím životě nacházíme inspiraci, tvořivou sílu a obrovskou lásku k lidem, životu, herectví a umění vůbec.
Doba, v níž Olga Scheinpflugová žila, není nepodobné té naší. A co zůstává naprosto identické, je naše možnost žít, tvořit a bojovat za naše cíle, za naši lásku, za náš život, ať už se s vnějším světem děje cokoliv.
Představení představuje Olgu jako dítě, milující ženu, horlivou umělkyni, odvážnou bojovnici, stárnoucí herečku, ale především jako člověka s životem tak plným až těžko uvěřit.

O spolku
Divadelní spolek Mareate vzniká z chuti hrát a žít divadlo, hledat témata, osudy a myšlenky - hledat formy a způsoby jejich vyjádření.
Autorské duo Lucie Palonciové a Anety Fodorové ve spolupráci funguje už třetím rokem v rámci fyzického divadla Loco:motion company a  divadelního spolku JACK pod vedením Honzy Lepšíka.
Představení Olgo, Olino, Olásku je jejich prvním „kamenným“ autorským počinem, společně mají za sebou již řadu site-specific performencí.
Klíčové pro obě autorky je vycházet ze sebe, nechat na sebe vybranou látku působit a sledovat, jak se v kontaktu s myslí a tělem promění v novou energii. Práci s textem vždy předchází práce s tělem a s vlastními zkušenostmi souvisejícími s vybraným tématem.

Činoherní klub uvádí: Přehlídka amatérských divadelních souborů v roce 2018 se uskutečňuje za finanční podpory MK ČR.

Na motivy: knižního románu Olgy
Scheinpglugové Český román, dále
všech dostupných materiálů ze
života Olgy Scheinpflugové a jejího
muže Karla Čapka

Režie: Lucie Palonciová 
Dramaturgie: Aneta Fodorová 
Scénář: Aneta Fodorová, Lucie Palonciová
Scénografie: spolupráce všech členů souboru 
Kostýmy: Linda Vondrušková, Lidija Glavanakova
Masky: Linda Vondrušková 
Světla: Aneta Fodorová 
Zvuk: Dominik Dolejší, Aneta Fodorová 
Produkce: Aneta Fodorová

Hrají:
Lucie Palonciová
Linda Vondrušková
Lidija Glavanakova