Hanka G & Ondrej Krajňák Twin Flame Tour 2018

23.5.2018

Hanka Gregušová už rok a půl úspěšně působí v samotném srdci afro-americké kulturní tradice v New York City a uchvacuje posluchače svým tmavým hluboko posazeným hlasem. V minulém roce se stala laureátkou nejvyššího odborného ocenění v oblasti jazzu na Slovensku, ceny Ladislava Martoníka, jako ""Jazzman roku 2017"" a zároveň se stala druhou takto oceněnou ženou za 26 let udělování tohoto ocenění. Hanka dosud vydala tři sólová alba a na Slovensku předskakovala světovým jazzovým zpěvákům jako Kurt Elling či Cassandra Wilson. Samotná Cassandra Wilson se veřejně vyjádřila o Hance jako o ""Nejlepší z nastupující generace"". Hanka je jedinou sólistkou z východní Evropy úspěšně působící v gospelovém kostele - Memorial Baptist Church, Harlem, New York.

Cena vstupenky: 200 na míste / 150 v předprodeji Kč


Ondrej Krajňák je považován za jednoho z nejlepších jazzových klavíristů na české a slovenské hudební scéně. Patří k nejobsazovanějším jazzovým muzikantem ve střední Evropě a během své kariéry se podílel na více než 40 albech. Ondrej spolupracoval s nejlepšími hudebníky na naší scéně jako Ida Kellarová, Iva Bittová, Oskar Rosza, Radovan Tariška, Oto Hejnic, Juraj Bartoš a mnohými dalšími.

Oba interpreti se vydávají na koncertní turné spojené s promem jejich společného alba ""Twin Flame"", který nahráli v duu. Album vzdává hold světovým i domácím jazzovým klavíristům, přičemž samotná Hanka napsala k pěti instrumentálním skladbám texty.

Hanka a Ondrej jsou známí strhujícími vystoupeními plnými života, vášně, smutku i příběhů přímo ze života obou interpretů a současného působení Hanky ​​v New Yorku. Můžete se těšit na jedinečnou fúzi jazzu, slovenského folklóru, afro-amerického gospelu a soulu.

Mánesova Bar and Books, Mánesova 64 - Vinohrady