Finger food festival ve Stromovce

19.5.2018, 11:00 – 18:00

Finger food, to jsou chlebíčky, tapas, dezerty, ale třeba i pečené makrely nebo sushi. Prostě menší porce jídla, na které nepotřebujete příbor. Ochutnat nejlepší finger food pokrmy budete moci v rámci festivalu Fair Fair, který se letos koná už poosmé. Z důvodu rekonstrukce Tiskárny na Vzduchu, svého domovského místa, se poprvé přesune, i když jen o pár metrů dál v rámci holešovického Výstaviště. Příjemnou atmosféru, rodinné zázemí a doprovodný program, který je pro festival typický, mu ale zůstane. Přijďte ochutnávat už 19. května od 11.00 do 18.00 hodin. Vstup na festival je zdarma.

Fair Fair je jediný finger food festival v Praze. V tomto ročníku se do něj zapojí dvacítka prodejců. Zatímco někteří jsou s organizátorkami Lucií a Dominikou už od úplného začátku, jiní budou letos vařit na festivalu poprvé. „Chceme zajistit širokou nabídku jídel nejrůznějších chutí, kterou připraví bistra, kavárny, cukrárny, food trucky, gastro projekty, ale i kamenné restaurace. Díky finger food velikostem navíc budete moct ochutnat klidně všechno,“ říká Lucie Kosová. „Nově máme například pečené makrely, španělské tapas, mexické tacos, stálicí jsou burgery, asijské speciality či sushi. Nebudou samozřejmě chybět ani dezerty,“ doplňuje Lucie.

Kromě dobrého jídla se nasytíte i kulturním programem, slibují organizátorky. Finger food festival se tentokrát bude konat v nově otevřeném pop-upu na Vzduchu, který je jen kousek od stávající Tiskárny na Vzduchu. Degustovat tak budete moct v kulisách secesního Průmyslového paláce jen pár kroků od Stromovky. „Důležitou součástí festivalu je jeho atmosféra. Návštěvníkům chceme nabídnout skvělé jídlo, příjemné zázemí a program, který festivalový zážitek umocní. Festivalem letos provede Ondřej Cihlář z divadla VOSTO5, chybět nebude ani dětský koutek přímo v areálu festivalu a zcela nově otevřená herní atrakce pro děti jen kousek od nás,“ doplňuje Lucie Kosová.

S přáteli nebo celou rodinou tak můžete vyrazit na vzduch v sobotu 19. května od 11. hodin. Festival najdete v prostorách pop-up na Vzduchu, v areálu Holešovického Výstaviště. Vstup na festival včetně doprovodného programu je zdarma. Více informací najdete na www.tiskarnanavzduchu.cz