Frank van de Ven - Strands of Movement and Language / Vlákna pohybu a jazyka - Divadlo Archa

19.5.2018, 10:00 – 20.5.2018, 17:00

Body Weather / Počasí těla zkoumá průnik těla s jeho okolním prostředím. Tělo není chápáno jako fixní a separovaný subjekt, ale jako subjekt stále se proměňující podobně jako počasí. Počasí je synonymem pro komplexní systém sil a vlivů proudících nejen skrz tělo, ale i za jeho hranice. 

Frank van de Ven - Strands of Movement and Language / Vlákna pohybu a jazyka - Divadlo Archa
  • Adresa:
    Na Poříčí 1047/26
    Praha 1 11000

“Budeme se zabývat pohledem na symbiotický vztah jazyka a pohybu z perspektivy tréninku Body Weather / Počasí těla. Vokální a fyzické škále můžeme rozumět jako ekvivalentu vztahu mysli a těla. Budeme sledovat, jak naše tělo a mysl spolu fungují. Prozkoumáme cesty jak je rozpojit, znovu spojit a využít to, co jsme objevili, pro divadelní a taneční improvizaci.”
(Frank van de Ven)

Termín a filozofický základ pro Body Weather / Počasí těla koncipoval na začátku 80. let tanečník Min Tanaka. Metoda pak byla dále rozvíjena v rámci dílen a projektů po celém světě. Frank van de Ven byl členem Tanakovy skupiny Maijuku v Japonsku v letech 1983-1991. Společně s Katarinou Bakatsaki vede platformu pro tréning a performance Body Weather Amsterdam. Frank van de Ven je dlouhodobě zapojen do projektu Body/Landscape. Od roku 1995 vede spolu s Milošem Šejnem (AVU) projekt Bohemia Rosa, který se zabývá propojováním umění, krajiny, geologie, přírodní historie a architektury. 

Dílna Body Weather / Počasí těla je určena každému, kdo chce zkoumat vztah těla a jeho fyzické přítomnosti, praktikujícím tanečníkům, divadelníkům a těm, kdo se zabývají fyzickým divadlem.

Dílna bude vedena v angličtině bez přítomnosti tlumočníka.   
Přihlášky s přiloženým CV zasílejte na adresu: [email protected] 
Poplatek za dílnu je třeba uhradit do 10.května 2018