Omar Carrum - Momentum - Divadlo Archa

12.5.2018, 10:00 – 13.5.2018, 16:00

Omar Carrum je mexický tanečník, choreograf, pedagog a video umělec. V letech1993 – 2017 byl zakládajícím členem skupiny soudobého tance DELFOS. Je držitelem mexické národní taneční ceny FONCA jako interpret a choreograf. 

Omar Carrum - Momentum - Divadlo Archa
  • Adresa:
    Jasná I 1181/6
    Praha 4 147 00

„Dílna má za cíl integrovat tréninkový systém CONTINUUM, ESCript improvisation a Partnering. Prostřednictvím velmi specifického využití impulsu, zemské přitažlivosti, rychlosti, fyzických principů, jednoduchých akcí a trvalého svalového a skeletálního vědomí, účastnící dílny docílí rtuťovité pohybové kvality. Dosáhnou tělesné konfigurace, která jim dovolí rozšířit možnosti, propracovat dovednosti a prohloubit sólovou a partnerskou improvizaci. Získání těchto nástrojů vylepší komunikační kanály výrazu mezi vnitřním světem performera a pozorovatelem“, říká Omar Carrum

Omar Carrum je mexický tanečník, choreograf, pedagog a video umělec. V letech1993 – 2017 byl zakládajícím členem skupiny soudobého tance DELFOS. Je držitelem mexické národní taneční ceny FONCA jako interpret a choreograf. V roce 2009 získal Guggenheimovo stipendium. Jeho krátký film Fifth Wall byl vybrán v roce 2013 na festival v Cannes. V roce 1998 spoluzaložil v Mazatlánu profesionální taneční školu EPDM a stal se jejím uměleckým šéfem. Jeho škola po deset let pořádala výměnný program s Konzervatoří Duncan Centre v Praze. V roce 2007 založil projekt HABITAT, v jehož rámci každoročně tým tanečníků vyučuje tanec v nejchudších čtvrtích Mazatlánu. Jako choreograf pracoval pro více než 55 souborů a škol v Mexiku, Brazílii, Japonsku, USA, České Republice a Panamě.  
V současné době pracuje jako hostující umělec Španělského souboru La Intrusa vedeného Virginií Garcíou & Damiánem Muñozem, pro léta 2018 – 2020 je držitelem grantu pro scénické tvůrce FONCA a je rezidentem Konzervatoře Duncan Centre v Praze.
omar-carrum.com

Dílna je určena studentům tance, profesionálním tanečníkům, hercům a performerům, kteří mají vyspělé povědomí vlastního těla.

Dílna bude vedena v angličtině bez přítomnosti tlumočníka.
Přihlášky s přiloženým CV zasílejte na adresu: [email protected] 
Poplatek za dílnu je třeba uhradit do 5.května 2018