Máme otevřeno 2018 - Poznejte pražskou kulturní čtvrť!

26.4.2018, 18:00 – 22:00

1 večer, desítky míst a spousta zajímavého programu zdarma na Praze 7.

Ve čtvrtek 26. 4. 2018 proběhne na Praze 7 již osmý ročník akce Máme otevřeno. Záměrem organizátorů je představit kulturní bohatství a rozmanitost čtvrti, která se v posledních letech suverénně profiluje jako pražský Art District. Projekt Máme otevřeno, jehož hlavním organizátorem je Centrum DOX, je dnes největší přehlídkou kulturních organizací sídlících na Sedmičce a pro život místní komunity hraje zásadní stmelující roli.

Z původních deseti institucí, které se zúčastnily prvního ročníku Máme otevřeno v roce 2011, se dnes jejich počet vyhoupl na téměř 40. Jsou mezi nimi etablované instituce jako Národní galerie – Veletržní palác a Akademie výtvarných umění, ale také nově vznikající kulturní a kreativní hotspoty, multižánrové prostory či ateliéry umělců. Do druhé skupiny patří například Klasick Wheels – bývalá stodola v areálu nádraží Praha-Bubny, kde se nyní scházejí milovníci cestování a krásných motorek, Studio Alta nebo Vnitroblock, kde je prostor nejen pro tanec, ale také pro výtvarné umění, film nebo design. Akce se účastní i místa, kde umění vzniká, ať už pod rukama profesionálů či amatérů - Svobodná škola Praha, Altán art, Muddum Art Space, Artual nebo sdílená šicí dílna Pokoj č. 10. Jedním z nových účastníků bude projekt Holešovická šachta, který ve snaze kultivovat holešovické brownfieldy za poslední rok otevřel dvě galerie, výstavní sklep a multifunkční dvůr.

Otevřeno bude mít téměř čtyřicet míst, která od 18:00 do 22:00 zdarma nabídnou bohatý program. Výstavy, komentované prohlídky, hudební či divadelní představení, filmy, tvůrčí dílny ale i grilování na dvoře Nadace a Centra pro současné umění, rady jak opravit kolo od servismanů bikesharingové platformy Rekola nebo tvorba animovaného filmu v dílně Muddum, kde hlavní roli bude hrát mouka.

PROGRAM MÁME OTEVŘENO V DOXu

Akci Máme otevřeno již řadu let pořádá Centrum současného umění DOX, které pro návštěvníky i letos připravilo zajímavý program.  

Všechny akce  v DOXu proběhnou od 18:00 - 22:00 h a vstup na ně bude zdarma.

Bude možné navštívit aktuální výstavy a prohlédnout si Vzducholoď Gulliver. Přístupný bude také nový multifunkční prostor DOX+. Svou tvorbu v něm představí jeho rezidenční divadelní soubor Farma v jeskyni.

V prostorách DOXu bude k zhlédnutí také divadelní inscenace Sněhen souboru Dr.amAS, která je součástí doprovodného programu výstavy Ladislava Svobody Poruchy autistického spektra. V Prostorách DOXu ji uvede Galerie Artwall. Zájemci o představení se musí předem registrovat na webových stránkách www.dox.cz.

ÚČASTNÍCI MÁME OTEVŘENO

AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE / AKARI / ALTÁN ART / ANNA MAREŠOVÁ DESIGNERS / ARTUAL / ATELIÉR MATĚJE REJLA / ATELIÉR PAVLA DUŠKA / ATELIÉRY HEŘMANOVA / BERLINSKEJ MODEL / BIO OKO / BISTRO 8 / CAFÉ LAJKA / DOX / EH SISTERS / GALERIE ARTWALL / HOLEŠOVICKÁ ŠACHTA / KLASICK WHEELS / KNIHKOPEC / KONCEPT STORY / KRESLÍRNA VÝTVARNÝ ATELIÉR / KURÁŽ / MUDDUM ART SPACE / MUZEUM KÁVY A GALERIE SCARABEUS / NADACE A CENTRUM PRO SOUČASNÉ UMĚNÍ PRAHA / NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE – VELETRŽNÍ PALÁC / NOVÁ SÍŤ / ONEDAY / PAPÍRNA / POKOJ Č. 10 – SDÍLENÁ ŠICÍ DÍLNA / REKOLA BIKESHARING / ROCKOPERA PRAHA / SCHNIRCH / SKUTEK / STUDIO ALTA / SVOBODNÁ ŠKOLA PRAHA / TRAFO GALLERY / TRIGON KNIHKUPECTVÍ A ANTIKVARIÁT / VNITROBLOCK

 

Kompletní program Máme otevřeno 2018 naleznete na webu:

bit.ly/programMO2018