Premiéra filmu Sobibor představuje Konstantin Khabensky

6.5.2018, 19:00 – 21:30

Konstantin Khabensky představuje svůj nový film Sobibor v Praze! Česká filmová premiéra je 6. května. Po filmu Konstantin Khabensky odpoví na otázky obecenstva.

Cena vstupenky: 300 Kč

Film je v ruském jazyce s anglickými titulky.

Pospěšte si a rezervujte si vstupenky na premiéru Sobiboru v Praze v kině Dlabačov. Cena: 300 czk. Chcete-li si objednat vstupenky, pošlete e-mail na [email protected]

Konstantin Khabensky je nejslavnější herec Ruska a Sobibor je jeho režijní debut. Ve filmu také hraje známý francouzsko-americký herec Christopher Lambert.

Na základě skutečného příběhu vypráví SOBIBOR příběh o hrdinství sovětského důstojníka Alexandera Pecherského. Sobibor byl jedním ze čtyř koncentračních táborů v Polsku. Vězni nebyli rozděleni do dvou skupin, jako v mnohých jiných táborech: vhodní nebo nevhodní pro práci. Ti, kteří přišli do Sobiboru, byli odsouzeni k smrti.
Všechno šlo proti němu, ale našemu hrdinovi se podařilo udělat nemožné – za pouhé tři týdny zorganizoval odvážnou vzpouru, která pomohla masovému útěku vězňů ze Sobiboru.
Někteří utečenci byli chyceni a zastřeleni, ale ostatní následovali Pecherského a podařilo se jim uniknout. Spojili se s odporem, aby bojovali proti nacistům. Pecherského vítězství bylo pro nacisty trapné, tábor byl zrušen na Himmlerův rozkaz a Alexander se považoval za jednoho z Velkých ruských hrdinů druhé světové války.