Vítej, vítej Máji, my jsme tobě rádi - Divdlo na Vinohradech

13.5.2018, 18:00 – 19:00

Rozkvetlá louka, tajemně vonící les, malebná náves nebo tradiční světnička. Tyto kulisy stojí na pozadí folklorních tanců souboru Jaro. Přeneste se do těchto obrazů i Vy!

Vítej, vítej Máji, my jsme tobě rádi - Divdlo na Vinohradech
  • Adresa:
    Náměstí Míru 1450/7
    Praha 2 120 00

Rozkvetlá louka, tajemně vonící les, malebná náves nebo tradiční světnička. Tyto kulisy stojí na pozadí folklorních tanců souboru Jaro. Přeneste se do těchto obrazů i Vy! Uvidíte krásná taneční pásma a inspirující kroje. Večerem Vás provedou tanečníci všech věkových skupin - členy souboru jsou děti od 5-ti let po dospělé. Poznáte dovádění na louce těch nejmenších, dětské jarní koledy, masopustní veselí, milenecký duet, velkolepé dospělé kolové tance. To vše za doprovodu Muziky Jara. Svými tanci tanečníci během večera navštíví mnoho koutů naší země, zabrousí i na Moravu (Lašsko) a Slovensko (Liptov), a tak s muzikou uslyšíte zahrát i cimbál!
Taneční soubor Jaro pod vedením MgA. Živany Vajsarové působí v Praze od roku 1983. Květnovým jarním představením oslaví svůj 35. rok existence. A že je co oslavovat! Během své taneční historie soubor získal mnoho tuzemských i zahraničních ocenění. Spolupracuje s tanečníky z Hong Kongu a Japonska. Nadchl nejednoho diváka u nás i ve světě. Soubor navštívil mimo jiné Německo, Nizozemí, Kypr, USA, Japonsko, Nový Zéland, Hong Kong nebo Taiwan. A všude zanechal trochu české folklorní radosti. Radost je to, co z pódia budete cítit i v neděli 13. května. Folklorní taneční motivy jsou citlivě nastudovány s důrazem na hloubku provedení stylu jednotlivých regionů.
„Kdykoliv se přijdete podívat na tento soubor, vždy se setkáte s jarem!“ Napsala o Tanečním souboru Jaro choreografka a tanečnice, zasloužilá umělkyně paní Jiřina Mlíkovská. Přijďte se přesvědčit, že měla pravdu. Rozkvetlá louka, vonící les, malebná náves….
Jako milý host na 35. výročí souboru Jaro zazpívá Kühnův dětský sbor, večerem provede herec a moderátor Tomáš Vacek.

www.jaro-dance.cz