Kateřina Pokorná / KRYSÍ DŮM - Činoherní klub

4.5.2018, 19:30 – 21:30
Klasická detektivní komedie zasazená do Anglie třicátých let minulého století.
 
Kateřina Pokorná / KRYSÍ DŮM - Činoherní klub
  • Adresa:
    Ve Smečkách 26
    Praha 1 11000

Amatérský soubor Voživot, byl založen 1. září 2011 v Mladé Vožici. Soubor založila Kateřina Pokorná s Marianem Lichtenbergem. Oba dva se přistěhovali na Mladovožicko a v místním plátku Vožičan, se dočetli, že se v Mladé Vožici hrálo, i když s přestávkami, amatérské divadlo již od roku 1865 až do roku 1993. Těmto divadelním nadšencům bylo líto, že se ve Vožici divadlo už nehraje a po domluvě s vedením města založili soubor Voživot. Objížděli přilehlé obce a oblepovali sloupy s výzvou, aby si místní občané přišli zahrát divadlo. A tak se sešlo několik nadšenců, kteří spolu hrají dodnes.
Voživot má na svém kontě dosud pět inscenací a šestá se právě rodí. První naše inscenace bylo Stvoření světa, následovala Moje sestra Maryša, třetí v pořadí byl Ham-let, čtvrtým představením byl Kabaret aneb Jak se nezbláznit a zatím poslední je Krysí dům. Hned první rok  jsme ještě hráli loutkovou pohádku Loutkám jde o život.
Kromě hraní pořádal Voživot několik divadelních plesů v Mladé Vožici a již tradičně každoročně o prázdninách pořádá soubor Voživot v zámecké zahradě ve Vožici, divadelní festival Vokule. Festivalu se zúčastnilo již mnoho amatérských divadel a vždy si zveme zajímavé hosty, aby nás jeden z večerů potěšili.
Přijel nám zahrát místní rodák a dnes uznávaný klavírista  Karel Vrtiška nebo zazpívala Bára Hrzánová se svou kapelou Condurango. Jsme výhradně autorské divadlo. Scénáře píše naše režisérka Kateřina Pokorná. Každý rok se účastníme přehlídky amatérských divadel v Třešti, kde jsme v roce 2017 byli nominováni s inscenací Krysí dům na celostátní přehlídku vesnických souborů ve Vysokém nad Jizerou. Na každém festivalu jsme získali několik ocenění a to nám dává chuť do další práce.
*******
Kateřina Pokorná je neuvěřitelně aktivní žena, plná nových nápadů a projektů, které neváhá realizovat. Její hry mají vždy humor a nadsázku. Nechybí jim špetka napětí, umí dojmout a nutí diváky k zamyšlení. Je výborná režisérka, což patrně zdědila po svém otci Karlu Pokorném, který byl uznávaným divadelním režisérem. Pod jejím vedením získal soubor Voživot , na různých přehlídkách řadu ocenění.

Činoherní klub uvádí: Přehlídka amatérských divadelních souborů v roce 2018 se uskutečňuje za finanční podpory MK ČR.

Námět: Vít Lichtenberg a Kateřina Pokorná /
Scénář a režie: Kateřina Pokorná /
Scéna a kostýmy: Veronika Teplá
a Barbora Prokopová /
Hudba: Jana Štromská /
Inspice a nápověda: Drahomíra Klapková /

Hrají:
Marian Lichtenberg, Jana Kaltounková,
Jaroslav Jaroš, Oldřich Navrátil,
Veronika Teplá, Vlasta Chrenková,
Pavla Kadeřábková, Jana Řezáčová,
Vlaďka Balíková, Jiří Korn.